Ne spavam otkad je moj Kosta pobio drugove: Saslušana majka dječaka ubice sa Vračara!

Svijet

Ne spavam otkad je moj Kosta pobio drugove: Saslušana majka dječaka ubice sa Vračara!

Miljana Kecmanović rekla policiji da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od djece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, htjeli da naprave dobre ljude.

Miljana Kecmanović (46), majka dječaka Koste Kecmanovića (13), koji je ubio devet učenika i čuvara, a ranio još petoro djece i nastavnicu Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, saslušavana je u srijedu po podne, duže od tri sata, u Stanici policije “29. novembar”.

Žena čiji je sin 3. maja otišao u školu s pištoljem i napravio masakr plakala je tokom čitavog saslušanja.

– Sve vrijeme je bila uznemirena, drhtala je i plakala. Rekla je da ne spava otkad je Kosta pobio školske drugove i školskog čuvara, kojeg je volio. Nije krila da je u izuzetno teškom psihičkom stanju, kao i njen suprug, koji je u pritvoru, i njihova maloljetna kćerka. Odgovorila je na svako pitanje policije i rekla da i sama sve vrijeme bez prestanka traži grešku u svakom segmentu života. Rekla je da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od djece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, htjeli da naprave dobre ljude, u braku koji je bio skladan – prepričava izvor Republike blizak istrazi.

Naš sagovornik otkriva da je majka ispričala da je skoro od rođenja Kosta imao dadilju, koja je brinula o njemu i sestri, kao treći roditelj.

– Osim pubertetskih bubica svojstvenih tinejdžerima, Miljana je rekla da nije primijetila druge promjene kod sina niti najmanji nagovještaj nezadovoljstva i da želi da naudi bilo kome. Ni ona ni suprug. Mislila je da su dobri roditelji i da djeci pružaju sve što treba. Rekla je da je Kosta bio dijete za primjer i da su to mislili ne samo oni nego i svi ljudi oko njih. Kazala je da je tog dana nestalo sve – dodaje dobroobaviješteni izvor.

Miljana Kecmanović je saslušana u svojstvu građanina u predistražnom postupku i njen iskaz, u pisanoj formi, biće proslijeđen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje vodi istragu. Kostina majka je saslušanja u cilju ocijene nadležnih da li je bio zapušteno i zlostavljano dijete, a odgovarala je na pitanja vezana na Kostino prihvatanje vrtića, o sticanju drugara, o odnosu s oba roditelja, učiteljem, nastavnicima, kako je izgledalo njegovo druženje s djecom i odraslima, da li je imao kućnog ljubimca i na koje vannastavne aktivnosti je išao. (ekskluziva.ba)