Ova žena je ključni svjedok u slučaju masakra u Ribnikaru? Ona bi mogla da otkrije kakav je bio odnos dječaka ubice sa majkom i ocem!

Svijet

Ova žena je ključni svjedok u slučaju masakra u Ribnikaru? Ona bi mogla da otkrije kakav je bio odnos dječaka ubice sa majkom i ocem!

Tokom istrage slučaja masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je 3. maja dječak (13), kako se sumnja, ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica, ispitani su otac (47) i majka (46), a kako se navodi, u Višem javnom tužilaštvu biće ispitan i ključni svjedok – dadilja.

“Majka je na saslušanju u policiji, između ostalog, navela da je sa dječakom vrijeme provodila i dadilja, koja je brinula o njemu. Istraga vjeruje da će njenim saslušanjem mnogi dodatni detalji iz života dječaka biti poznatima organima istrage, ali ono što je najvažnije je da dadilja otkrije kakav je zaista bio odnos majke i oca prema dječaku i obrnuto”, navodi izvor i dodaje:

“Ta žena je inače čuvala dečaka, ali i njegovu sestru. Dakle, ono što je najvažnije za istragu, ponavljam, u ovom trenutku je da se utvrdi kakav je odnos bio u kući i da li je dječak eventualno nekim ponašanjem ukazivao na to da može da počini zločin”, rekao je izvor iz istrage.

Podsjetimo, tokom protekle nedjelje, Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) preuzelo je pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke dječaka.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

– Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica – naveli su u saopštenju VJT.

Po prijemu izvještaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv V.K., oca maloljetnog K.K. zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih djela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak. (ekskluziva.ba)