RIJEŠITE SE VIRUSNIH BRADAVICA ZAUVIJEK – EVO KAKO

Zdravlje

RIJEŠITE SE VIRUSNIH BRADAVICA ZAUVIJEK – EVO KAKO

Virusne bradavice se često pojavljuju kod mlađih osoba. Uzrok je humani papilloma virus (HPV). U liječenju i prevenciji je jako važno imunološko stanje osobe.

Zato uvijek usporedo treba primjenjivati mjere za jačanje imuniteta hranom, promjenom načina života i slično. Do zaraze dolazi zbog imunološke slabosti i zbog doticaja s virusom kao posljedica nehigijene (baš kao i kod običnih viroza).

Naročito su neugodne bradavice na tabanima. Obično narastu na peti ili prednjem dijelu stopala. Ti dijelovi stopala nose najveću težinu i bradavice na tim mjestima znaju biti posebno neugodne, bolne i tvrdokorne.

Kao dijete sam prošla tretman spaljivanja kod liječnika. Nije bilo nikakvog učinka i bradavica se samo nastavila razmnožavati. Tretman spaljivanja ili hlađenja je noćna mora za djecu i puno puta sam čula da jednostavno ne djeluje.

Narodna medicina spominje puno načina rješavanja ovog problema:

Korica limuna u octu, biljka rosopas, mliječ iz smokve, crveni luk (dio oko korijena), puževa sluz, kreda i slično. Prije bilo kakvog spaljivanja sigurno bih probala neku od tih metoda.

Bradavice na tabanima su izuzetno tvrdokorne i moguće je na mnoge metode neće imati utjecaja. Vrlo rijetko ćete čuti za tretiranje bradavice ljuskom od jajeta. Naizgled je uopće čudno da bi takvo što moglo imati utjecaja. Da nisam sama isprobala, ne bih vjerovala.

Bradavice na tabanima koje sam imala kao mala su nestale kao rukom odnesene i nikada se nisu vratile. U to doba imala sam pristup domaćim jajima i na petu sam stavljala obloge od ljuski jajeta. Naravno, koristite unutrašnji dio ljuski.

Očito da unutrašnja membrana jajeta sadrži te ljekovite sastojke. Pri tome pokušavajte guliti kožu, tako da površina ljuske što više dođe u dodir sa žarištem bradavice. Za 2-3 tjedna takvog tretmana, problem sam apsolutno riješila.

Preporuka je da barem kroz noć zamotate sluzavu stranu ljuske jajeta na zaraženo mjesto. Možete koristiti prijanjajuću foliju, najlonsku čarapu i slično kako bi oblog pričvrstili na oboljelo mjesto. Barem svakodnevno osigurajte taj tretman, a kada imate vremena i češće.

Naravno da je poželjno to izvoditi što češće. Kožu pri tome pokušajte pomalo skidati jer je bitno da pomalo dolazite sve bliže žarištu zaraženog mjesta. Koristite turpiju za pete, škarice i sličan pribor.

I ne zaboravite: domaća jaja. Vjerujem da su sigurno djelotvornija. Hranom jačajte imunitet, baš kao kada imate gripu. Vjerujem da se tako možete izliječiti i riješiti taj neugodni problem. (zdravljeipriroda.com)