Gdje će joj duša? Šefica ju je otpustila dok se sinu borila za život, pa ju je karma brutalno kaznila / Michigan

Svijet

Gdje će joj duša? Šefica ju je otpustila dok se sinu borila za život, pa ju je karma brutalno kaznila / Michigan

Kristal Rejnolds Fišer (34, na slici) iz Mičigena otpuštena je s posla početkom aprila iako je uredno javila gazdarici benzinske pumpe na kojoj je radila da joj se ljekari bore za život sina.

Kristal je u poruci zamolila šeficu po imenu Don za razumijevanje tražeći nekoliko slobodnih dana da bude sa 18-godišnjim sinom Džejsonom koji je dobio sepsu i na odjeljenju je intenzivne njege.

Međutim, umjesto razumijevanja, uslijedila je užasna reakcija od Don.

“Zdravo, Don, Kristal je. Samo da ti javim da mi je sin i dalje na aparatima tako da, dokle god mu je život ugrožen, neću biti u stanju da dođem na posao. Javit ću ti odmah čim mu bude bolje da računaš na mene”, napisala je Kristal.

“Mi tako ne postupamo ovdje. Znači, ako te nema, daješ otkaz“, napisala je šefica.

“OK, kako onda radimo kada mi je dijete na aparatima za održavanje u životu? Nisam ni rekla da dajem otkaz, tako da pretpostavljam da me otpuštaš?”, odgovorila je Kristal.

“Ukoliko ne možeš da dođeš na posao, to je onda otkaz s tvoje strane”, bila je neumoljiva bahata Don.

“Ne, to nije tako, ja ti samo javljam da ne mogu da dođem na posao jer mi je život djeteta ugrožen, javit ću ti kad mu bude bolje”, napisala je ponovo Kristal nadajući se da će kod šefice proraditi savijest.

To se nije dogodilo.

“Već sam ti prethodnih puta za druge stvari izlazila u susret. Sada ne mogu. Svako od nas mora da radi da bi izdržavao porodice i plaćao račune. Sin ti je u najboljim mogućim rukama. Žao mi je. Kraj rasprave. Ako ne dođeš sutra na posao, smatrat ću to otkazom”, zaključila je Don.

Kristal je saopšteno sutradan da više ne radi na pumpi iako joj je život sina u opasnosti.

Ipak, karma ponekad učini ono što je suđeno.

Na benzinskoj pumpi narednih dana izbio je zbog kvara na instalaciji požar! U njemu je izgorjela tada prazna kućica u kojoj su smješteni radnici, a stradao je i auto u blizini. U potpunosti.

Pogađate čiji, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)