(VIDEO) Kamere snimile majku kako ostavlja bebu, a to je samo početak užasa / Birmingham

Svijet

(VIDEO) Kamere snimile majku kako ostavlja bebu, a to je samo početak užasa / Birmingham

Britanska policija objavila je danas fotografije napuštene bebe, koja je pronađena prošlog četvrtka u jednom parku u Birmingemu, kao i snimak žene za koju se vjeruje da dječakova majka.

Dječak, kojem su dali ime Džordž pošto je pronađen dan uoči praznika Svetog Đorđa, i dalje je u bolnici i u stabilnom je stanju.

Malenog Džordža slučajno je u parku pronašao pas rase haski kojeg je vlasnik izveo u šetnju. Dječačić je bio zamotan u ćebe i čovjek ga ne bi ni primjetio da pas nije bio uporan i gurao zamotuljak njuškicom. Potom je haski legao kraj zamotuljka i počeo da ga gura.

– Tada sam čuo tih plač djeteta. Mislim da ga je Hel probudio i da je tada dijete zaplakalo – rekao je vlasnik Teri Volš.

U trenutku kad je dječak pronađen, bio je star svega nekoliko sati, a sigurnosne kamere usnimile su ženu za koju se vjeruje da je dječakova majka.

– Beba je zdravo i lijepo napreduje, ali nažalost još nismo uspjeli da lociramo majku i veoma smo zabrinuti. Želimo da provjerimo da li je zdrava i fizički i mentalno – saopštili su iz policije.

Kako su naveli, strahuju da je majci potrebna medicinska pomoć nakon porođaja.

Inspektor Nil Hant, koji vodi istragu na konferenciji je poslao poruku majci i apelovao je da se javi policiji.

– Ti si sad moja prva briga i moram da se uvjerim da si dobro. Ne znam ništa oko toga kako je Džordž stigao na ovaj svet. I sam sam roditelj i znam da to može da bude veoma teško – rekao je Hant obraćajući se majci.west-midlands.police.uk

On je pozvao građane da se jave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o majci napuštenog dječaka.

– Takođe molim da nam se javi svakog ko je 22. aprila između 17 i 18 časova prolazio kraj parka – rekao je Hant. (krtice.net)

https://www.youtube.com/watch?v=NT174I9u-UY&feature=emb_logo