Znak na koži koji može ukazivati na to da vam je srce u opasnosti!

Zdravlje

Znak na koži koji može ukazivati na to da vam je srce u opasnosti!

Održavati vaše srce zdravim je važno, ali važno je i obraćati pažnju na znakove koji bi mogli sugerirati da baš i nije u dobrom stanju. Iako ste možda prvo pomislili na očite znakove poput bolova u prsima, ruci ili hladnom znoju, postoje neki fizički znakovi koji pokazuju da bi vaše srce moglo biti u lošem stanju.

Prema američkom Centru za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC), vaše srce bi moglo biti u opasnosti ako uočite sljedeće znakove na vašoj koži.

Žute izrasline na koži zvane “ksantomi” mogu biti znak da imate povišen kolesterol.

Redovne pretrage:

CDC upozorava da je održavanje niske razine LDL kolesterola pod kontrolom važan korak u očuvanju zdravlja srca, posebno u snižavanju rizika za srčani udar.

Nažalost, visoka razina LDL kosterola koji je “loš kolesterol” često dolazi bez ikakvih simptoma i treba se regulirati kroz redovite pretrage krvi.

CDC ipak upozorava da se fizički znakovi visokog kolesterola mogu pojaviti na tijelu u nekim slučajevima. prenosi N1“.

Neki ljudi mogu razviti žućkaste izrasline na tijelu koje se naziva ksantomima, što može upućivati na visoku razinu kolesterola u krvi.

Izrasline na koži:

Prema objašnjenju bolnice Mount Sinai, ksantomi su izrasline na koži koje mogu biti velike od manje od centimetra sve do otprilike 7 centimetara.

Lezije se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu, ali najčešće ih se može vidjeti na laktovima, koljenima, rukama, nogama ili na butinama, piše BestLife. (haber.ba)