(VIDEO) Lagala siromašnu majku da studira da bi joj ona slala novac: Kad je najmanje očekivala – dotakla je dno /Turska

Svijet

(VIDEO) Lagala siromašnu majku da studira da bi joj ona slala novac: Kad je najmanje očekivala – dotakla je dno /Turska

Dvadesetpetogodišnja Merve Bozkurt iz Turske lagala je majku da studira na prestižnom univerzitetu Oksford kako bi joj slala novac.

Merve je zapravo godinama iskorišćavala majku i živela na njenoj grbači iako je nesrećna žena morala da radi i po 16 časova na groblju u Antiohiji prodajući cveće. Turkinja je, ispostaviće se, sve vreme bila u zemlji – nikad nije bila na Oksfordu već je radila kao agent nekretnina u Istanbulu.

Prevara mlade žene ostala bi nezapažena da posvećenost njene majke Gulseren Bozkurt nije privukla pažnju lokalnih medija, koji su tražili intervju s njima nakon što se pročulo da majka prodaje cveće kako bi ćerki platila studije na prestižnom univerzitetu.

Merve je čak pozirala s majkom i rekla kako će napraviti sve što je u njenoj moći da oda počast požrtvovnosti majke.

U razgovoru za lokalnu televizijsku stanicu Gulseren Bozkurt je rekla da njen suprug radi kad i gde može, a da je njen posao glavni izvor prihoda.

“Novcem koji zaradim prodajući cveće podmirujem troškove školovanja svoje dece. Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može da učini. Lepo je da novac koji zaradim potrošim na svoju decu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge”, rekla je naivna majka.

Jedino na šta Merve nije računala bila je priča njene majke koja je postala viralna, a ubrzo se razotkrila i tužna istina.

Ljudi koji su znali Merve Bozkurt počeli su da komentarišu kako je ona zapravo u Istanbulu, a ne u Engleskoj, a kad su novinari počeli da proveravaju njen status na Oksfordu, bili su šokirani kad su shvatili da uopšte nije upisana tamo.

Daljom istragom otkriveno je kako “studentkinja pete godine Oksforda” zapravo godinama živi u Istanbulu i radi kao agentkinja za prodaju nekretnina.

Kad su njene laži izašle na videlo, nije imala izbora nego da prizna da je lagala.

“Osećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uverila u tu priču, uključujući i sebe. Zapravo sam radila kao agentkinja za prodaju nekretnina u Istanbulu”, rekla je Merve za medije u Istanbulu.

Merve je ostala sama – prijatelji su joj okrenuli leđa jer je i njih lagala kako bi priča bila uverljivija. Majka ne želi da priča s njom, a jedino je sad s ocem u kontaktu. (objektiv.rs)