Sara ostavila ćerku ZAKLJUČANU dok se noću provodila: Kada su ušli u sobu deteta, uhvatili su se za glavu / Malaga

Svijet

Sara ostavila ćerku ZAKLJUČANU dok se noću provodila: Kada su ušli u sobu deteta, uhvatili su se za glavu / Malaga

Sud u Malagi osudio je izvesnu Saru (23) sa nadimkom “Ubica iz Malage” na 16 godina zatvora zbog smrti svoje 17-mesečne ćerke Kamelije, koju je zaključala u stanu, a potom bila odsutna više od mesec dana, otvoreno priznajući da je bila svesna činjenice da dete može da umre.

Sara je rodom iz Maroka, gde je i zatrudnela, a u Španiju je došla krajem marta 2017. godine, gde se i porodila 4. maja iste godine.

Sredinom 2018. godine preselila se u Malagu, gde je iznajmila stan, da bi potom počela da radi kao konobarica, a potom i promoterka u jednom noćnom klubu.

S obzirom na to da joj se noćni život osladio, ona bi sve češće posećivala razne žurke, a ćerkicu bi ostavljala samu cele noći bez hrane, vode i mogućnosti za pristojno obavljanje fizioloških potreba bebe. Vratila bi se u stan tek sutradan u popodevnim satima, prenosi El Pais.

Kobni momenat, međutim, dogodio se u oktobru 2018. godine kada je Sara napustila kuću na više od mesec dana, a bebu je zaključala, ostavivši joj samo flašicu mleka i nekoliko kolačića.

Dete je imalo svega 17 meseci i bilo je jasno da ne može da se brine o sebi, a Sara je pred sudom navela da je bila svesna da njen postupak može da dovede do smrtnog ishoda bebe, pišu tamošnji mediji.

Tek posle mesec dana javila se prijateljima, rekavši da je bebu ostavila dadilji na čuvanje, što je njima bilo sumnjivo.

Kontaktirali su policiju i otišli u stan, ali tamo su zatekli užasan prizor – mrtvu bebu Kameliju na rubu kreveta sa licem okrenutim nadole.

Na krevetu su takođe bili tragovi urina, kao i paracetamola i kokaina, supstance za koje se veruje da je Sara uzimala dok je još bila u stanu.

Ona je uhapšena u decembru 2018. godine, da bi konačno bila osuđena na 16 godina zatvora, iako je tužilaštvo tražilo 21 godinu robije za nesavesnu i nezrelu majku.

– Praktično svakodnevno bi njena ćerka ostajala sama kod kuće, lišena neophodne emocionalne brige i fizičke nege – pića, hrane i higijene, neophodnih za bebu njenih godina. Optužena bi ostavljala bebu samu noću, do sledećeg popodneva, a zatim bi se vratila u stan da je nahrani, da bi onda ponovo nastavljala svoj društveni život, ostavljajući je ponovo samu – podvukao je tužilac, da bi u oktobru nakon mesec dana nepojavljivanja u stanu, kako kažu organi, ona “prihvatila da ide do kraja u svom hedonizmu, a da više nikad nije videla ćerku živu. (objektiv.rs)