Sestra otišla u kafić, pa zbog užasne greške završila na respiratoru: Samo jedno može da joj pomogne / Colchester

Svijet

Sestra otišla u kafić, pa zbog užasne greške završila na respiratoru: Samo jedno može da joj pomogne / Colchester

Ni kriva, ni dužna, suočava se sa ozbiljnim posljedicama.

Medicinska sestra Ešli Čarlsvort (27) iz Kolčestera dva dana je provela na respiratoru nakon ozbiljnih opekotina koje je zadobila u jednom pabu, kada je eksplodirala električna grijalica nadomak nje i ozbiljno je povrijedila, do te mjere da su se u ponekim momentima ljekari borili za njen život.

Ona je zadobila opekotine po licu, gru*ima i rukama, a dok je njen rođak, koji je želio da ostane neimenovan, takođe zadobio povrede, ali je on otpušten na kućno liječenje.

Ešli je radila kao medicinska sestra u Kolčesteru, prije nego što se preselila u Virdžin Ker.

Uslijed nevjerovatne nezgode u pabu i borbe za život, skinuta je sa respiratora i diše samostalno, ali joj je neophodna transplantacija kože na rukama i morat će da nosi specijalnu masku za lice koja će joj pomoći da izliječi jake opekotine i spriječi potencijalnu infekciju.

– Neko je donio grijalicu u pab. U jednom momentu grijač je eksplodirao i prsnuo direktno prema njenom licu. U teškom stanju prebačena je u bolnicu, dva dana je provela na respiratoru i potrebni su operativni zahvati na njenim rukama. Ljekari se za sada trude da joj spase koliko je moguće više kože – naveo je njen otac Pol Čarlsvort, prenosi Dejli star.

Ešli je tokom pandemije vrijedno radila u kovid zonama, da bi potom bila angažovana na punktu za vakcinaciju.

Njena sestra Stejsi kontaktirala je oraganizaciju “GoFundMe” kako bi donori kože mogli da se jave, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)