Prišao joj čovjek u smeđoj jakni i rekao da pođe sa njim: Od tada njena porodica prolazi kroz košmar / Škotska

Svijet

Prišao joj čovjek u smeđoj jakni i rekao da pođe sa njim: Od tada njena porodica prolazi kroz košmar / Škotska

Prijatelji nisu mogli ni da zamisle šta će se dogoditi već sljedećeg jutra.

Policija očajnički pokušava da uđe u trag 21-godišnjoj djevojci Libi Holidej iz Škotske, kojoj se još od petka od kada je izašla u noćni provod, gubi svaki trag.

Ljepotica je posljednji put viđena u centru Glazgova oko 23.30, a već sljedećeg jutra zavedena je u policijskim spisima kao nestalo lice.

Porodica očajnički moli za pomoć, jer ne mogu da stupe u kontakt sa kćerkom već treći dan, dok joj je mobilni telefon isključen.

Bliski prijatelji, koji su je posljednji put vidjeli, ističu da joj se prije nestanka obratio “čovjek u smeđoj jakni” i predožio joj da pođe sa njom, prenosi Daily Record.

– Prišao joj je i popričali su, a po nihovom ponašanju nije mogli ništa da nasluti da će nestati. U jednom momentu joj je predložio da pođe sa njim, nakon čega su završili razgovor. Rekla nam je potom da ide na metro stanicu, jer mora da ode kući – naveli su njeni prijatelji.

Situacija se odigrala u delu grada Trongejt i tada su je posljednji put videli. Bili su ubijeđeni da je krenula kući, ali nisu mogli ni da zamisle da će je već sutradan tražiti cijela zemlja.

Policija apeluje onima koji imaju ključne informacije da se jave u najbižu policjsku stanicu.

– Libi je posljednji put viđela u Trongejtu, ucentru Glazgova oko 23.30h. Vjerovalo se da je krenula na metro, kako bi otišla kući. Međutim, nije stigla kući, pa je porodica kontaktirala policiju – rekla je Luiz Meklingen, narednica škotske policije.

U trenutku nestanka, Libi je opisana kao bijelkinja, srednjeg rasta, vitke građe i duge tamne kose svezane u rep, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)