Damjan na smrt pretukao Mariju na proslavi: Otkriveni detalji o kojima je žrtva GODINAMA ĆUTALA

Svijet

Damjan na smrt pretukao Mariju na proslavi: Otkriveni detalji o kojima je žrtva GODINAMA ĆUTALA

Zločin se dogodio u kupatilu porodične kuće

Marija Kristina Ankaten (38) butalno je pretučena do smrti u argentinskom gradiću Sentenariju, a počinilac je njen bivši muž Damjan Retamal (40).

Incident sa smrtnih ishodom dogodio se u subotu za vreme porodične proslave, kada se iznenada pred Marijom Kristinom pojavio Damjan, da bi joj u kupatilu zadao nekoliko besomučnih udaraca u glavu.

Javno tužilaštvo okruga Neukuen izvestilo je da je žena pretučena u kupatilu kuće preminula od posledica “trauma glave”, a obdukcija stručnjaka sudsko-medicinskog tela to je i dokazala.

Sudeći po informacijama iz tužilaštva, žrtva i optuženi bili su u braku, ali su razdvojeni već neko vreme, a oboje su bili pozvani na proslavu koja se kobno završila po ženu.

– Optuženi je sve maltretirao Mariju Kristinu u kontekstu njihove prošlosti, a burnu vezu im je takođe obeležilo porodično nasilje koje je žena konstantno trpela dok je živela sa njim. Skoro dve decenije je trpela nasilje, da bi onda odlučila da ga ostavi – navodi tužilaštvo, na osnovu informacija koje je dobilo od izvora upućenog u njihov život, prenosi Tiempo de San Juan.

Tužilac Karolina Mauri i pravna pomoćnica Lukresija Sola optužili su Damjana Retamala za ubistvo sa predumišljajem povezanim sa femicidom, za koje je predviđena doživotna kazna zatvora.

Takođe, određen mu je pritvor kako ne bi ometao istragu, eventualno pobegao i napustio zemlju ili pak naneo zlo porodici žrtve.

Nakon što je saslušao optužnicu, ubica je briznuo u plač.

Marija Kristina Ankaten i Damjan Retamal bili su 20 godina u braku i imaju troje dece. (objektiv.rs)