NERVIRAJU VAS KOMARCI? Evo kako da ih se riješite pomoću stvari koje već imate u kući!

Zanimljivosti

NERVIRAJU VAS KOMARCI? Evo kako da ih se riješite pomoću stvari koje već imate u kući!

Znamo koliko mogu da budu naporni i da pokvare lijepe trenutke napolju ili nam ometaju san tokom noći jer su neopaženo ušli unutra

Međutim, postoje prirodni načini da se zaštitite od komaraca bez upotrebe hemijskih sredstava.

Biljke
Konjska metvica, bosiljak, ruzmarin, beli luk, lavanda ili neven uspješno će se boriti protiv komaraca. Ako imate dvorište možete ih zasaditi, a mogu pronaći svoje mjesto i na terasi.

Sprej od lavande ili ulje za tijelo
Komarci mrze lavandu. Možete napraviti sprej za tijelo sa esencijalnim uljem lavande ili ga jednostavno nanijeti na kožu.

Možete napraviti sprej za tijelo sa esencijalnim uljem lavande
Jabukovo sirće

Nevjerovatno je koliko jabukovo sirće može biti koristan i višenamjenski proizvod. Većina ljudi ih ima kod kuće, pa ako vaše mjesto iznenada napadnu komarci, napravite sami sprej za odbijanje sirćetom,prenosi Krstarica.Nanesite ovaj sprej na mjesta na kojima se insekti normalno okupljaju i sačekajte rezultate.

Bijeli luk
Prema nekim studijama, jedenje bijelog luka pomaže u zadržavanju komaraca. Ovaj lijek je dobra vijest za ljubitelje bijelog luka, ali ako ga ipak ne volite, ne morate ga jesti u velikim količinama. Samo ga prokuhajte i prskajte smjesu na mesta gdje se skupljaju komarci. (novi.ba)