Baka mu dozvolila da izađe do parka i to je bila VELIKA GREŠKA: Ono što se desilo proganjaće je do groba

Svijet

Baka mu dozvolila da izađe do parka i to je bila VELIKA GREŠKA: Ono što se desilo proganjaće je do groba

Kada su ga pronašli, jedva su ga prepoznali

Trinaestogodišnji Brajan Efren Kortez iz meksičkog Rozarita, tragično je izgubio život kada su ga vršnjaci brutalno pretukli.

Kako prenosi El Imparcial, dečak je u nedelju oko 20 časova zamolio baku da izađe malo do parka do prošeta i da se poigra sa drugarima iz kraja.

Pošto je njegova majka bila na poslu, baka se brinula tog dana o njemu i dozvolila mu da izađe na pola sata, ne sluteći da u tim momentima svog unuka poslednji put gleda živog.

Dečak je izašao i nije ga bilo nekoliko sati, a porodica je alarmirala policiju i objavila na društvenim mrežama da je Brajan nestao.

Njegovo beživotno telo pronađeno je dva dana kasnije pokraj obližnjeg potoka. Na telu je imao vidljive tragove nasilja, a lice mu je bilo potuno unakaženo.

Njegova tetka Manuela, koja je i sama učestvovala u potrazi, ne može da veruje da se tako nešto dogodilo njenom sestriću.

– Brajan je bio lepo vaspitan, dete za primer. Kome je on to mogao da smeta, kako je moguće da takvog dečaka tako brutalno pretuku do smrti – jadala se ona u izjavi za lokalne medije.

Brajanova baka Glorija Domingez Rodrigez, koja ga je te večeri pustila da prošeta, zahteva od policije i nadležnih organa da što pre procesuiraju počinioce.

– Učinili su mu nešto vrlo užžasno, ovo je grozan zločin. Niko to ne zaslužuje, a naročito ne moj mali dečak, kao ni njegova majka koja je skrhana i verovatno je i ona umrla zajedno sa svojim detetom, Ne prestajemo da plačemo, ni da uzimamo lekove za smirenje. Moja ćerka ne može da izbaci iz glave slike svog sina unakaženog lica – kazala je Glorija.

Iz policije kažu da se intentivno traga za počiniocima ovog neverovatnog zločina. (objektiv.rs)