Ostavila muža posle nesreće u kojoj je ostao INVALID: Zbog onoga što je rekla više je niko nije osuđivao

Svijet

Ostavila muža posle nesreće u kojoj je ostao INVALID: Zbog onoga što je rekla više je niko nije osuđivao

Nije mogla više da podnese nejgov teror

Pre nekoliko meseci, Kazahstanka Raušan iz okoline Nur Sultana razvela se od supruga Baglana koji je doživeo nesreću i ostao invalid. Ona se ne kaje zbog svoje odluke, otkrivši da su poslednje četiri godine braka za nju su postale pakao.

Suprug je, naime, neprestano dizao ruku na nju i ponižavao je. Za nesreću je krivio svoju suprugu, jer je tog dana bio na putu da je dočeka u stanici. Rođaci njenog bivšeg supruga takođe je terorišu, nazivajući je izdajicom, javlja dopisnik Nur.kz.

Raušan se udala pre šest godina, a godinu dana kasnije, mladi par je dobio sina. Njen muž je bio srećan, sanjao je da sagradi kuću za svoju porodicu i ponašao se sasvim normlano, kako dolikuje oženjenom čoveku.

Međutim, nesreća mu je uništila sve planove i snove.

– Tog dana dolazila sam sa službenog put. Baglan je odlučio da se nađemo na stanici, jer sam imala teške kofere. Međutim, na putu do stanice, sudario se sa drugim automobilom, alekari su se borili za njegov život. Uspeli su da ga spasu, ali je ostao invalid – kaže Kazahstanka.

Posle toga, Baglan se mnogo promenio. Postao je razdražljiv i vrlo bezobrazan. Raušan je razumela njegovo stanjei pokušavala da ga podrži, ali je on bio sve nervozniji i redovno bi je udarao.

– Vređao me je i ponižavao sve vreme, a u nekoliko navrata me je i udarao. Nisam mogla više to da trpim, a naročiti problem mu je bilo to što je paralizovan od kukova nadole, što znači da nije mogao da ima s*ksualne odnose, pa ga je to dodatno deprimiralo. Dobijala sam čak i modrice od njega, a jednom prilikom mi je izbio zube – navela je ona.

Raushan više nije mogla da izdrži. Spakovala je stvari, uzela sina i izašla iz kuće. Prenoćila je kod prijatelja, a ujutru je otišla do majke koja živi u selu.

Kazahstanka je odlučila da podnese zahtev za razvod i započne novi život, jer više nije mogla da toleriše muževljevo nasilje.

– Razveli smo se vrlo brzo. Naravno, Baglan i njegovi roditelji pokušali su da me vrate. Moj suprug je tražio oproštaj, ali nisam želela da ponovo završim u ovom paklu. Sad me rođaci mog bivšeg muža stalno terorišu. Šalju poruke sa pretnjama i uvredama. Pokušali su čak i da mi oduzmu sina. Svekrva me često zove i psuje – kaže Raušan.

Ona sada živi u selu sa majkom, zaposlila se u pošti u želi da započne novi život sa svojim sinom. (objektiv.rs)