Ana trpela JAKE BOLOVE, a nastavnici odbili da zovu lekara: Zbog te greške neće imati mira dok su živi / Bristol

Svijet

Ana trpela JAKE BOLOVE, a nastavnici odbili da zovu lekara: Zbog te greške neće imati mira dok su živi / Bristol

Niko nije očekivao tragičan kraj

Tinejdžerka Ana Aglou (17), učenica gimanzije u Bristolu, umrla je od sepse na školskom putovanju u Njujorku.

Ona je nastavnicima pre toga rekla da joj je loše i da ima jake bolove, ali nisu je shvatili ozbiljno, niti su hteli da zovu lekara, prenosi Dejli mejl.

Anini roditelji Dejvid i Natalija kazali su medijima da je njihova ćeka rekla nastavnicima da misli da ima infekciju grudnog koša i zatražila posetu lekara dva dana pre smrti, ali je to odbijeno.

Nastavnici su, pak, rekli da im se Ana žalila da se oseća umorno, da joj je začepljen nos i da nije tražila posetu lekaru.

Prema rezultatima istrage, ana se srušila u hotelskoj sobi, kada je na licu mesta stigla hitna pomoć koja je pokušala da je ranimira, ali devojka je umrla na putu do bolnice.

Ana je dva dana pre putovanja u Njujork imala simptome slične prehladi, ali se potom osećala malo bolje, da bi joj ponovo pozlilo.

Navela je da nema snagu da hoda, da ima bolove u grudima i zamolila nastavnike da ostane u hotelu dok je grupa učenika obilazila muzej.

Pomoć lekara nije joj bila odobrena od nastavnika.

– Ana je rekla da misli da ima infekciju grudnog koša, da se oseća mnogo gore, da ima temperaturu i kašalj. Nastavnici su je iznervirali jer nisu hteli da pozovu lekara, a nisu joj dozvolili ni da ostane u hotelu, već je tako iscrpljena morala da pešači sa ostalima – rekla je Natalija Aglou, Anina majka, koja se ipak nadala da će nastavnici pozati lekare.

Kasnije je Ana poslala poruku majci da se oseća malo bolje, da bi je već sledećeg jutra pronašli bez svesti u hotelskoj sobi, a na putu do bolnice je preminula. (objektiv.rs)