Dizala kredite na ime muža: Nije želela da ih vraća, pa joj je sinula ideja iz PAKLA

Zanimljivosti

Dizala kredite na ime muža: Nije želela da ih vraća, pa joj je sinula ideja iz PAKLA

Srećom, policija je pravovremeno odreagovala

Ukrajinka iz volinjske oblasti naručila je ubistvo sopstvenog muža kako ne bi vraćala dugove, kredite i zajmove koje je dizala na njegovo ime, a za likvidaciju je platila 10.000 grivnji (nešto više od 300 evra). Policija je ipak bila “pametnija”, pa je lukavo sprečila potencijalno ubistvo.

Kako prenose tamošnji mediji, identitet žene nije otkriven, a Odeljenje za strateška ispitivanja Nacionalne policije Ukrajine saopštilo je da je reč o 36-godišnjakinji.

Ona je korsitila dokumente i podatke svog supruga, više puta je dobijala kredite, a za sebe je na taj način pribavila oko 200.000 evra.

– Morala sam u nekom momentu da ih vratim, a kako nisam imala da vratim novac, odlučila sam da ga se rešim kako mi niko ne bi bio za petama zbog para. Pronašla sam izvođača koji bi izvršio likvidaciju i za to mi je tražio 10.000 grivnji – navela je Ukrajinka na saslušanju u policiji.

Policija je saznala za paklenu nameru, pa su angažovali operativce za specijalnu operaciju kako bi čoveku spasli život.

Policajci su, naime, lažirali zločin i dogovorili sastanak žene sa potencijalnim ubicom.

Tokom sastanka, u blizini jednog sela Volodimir-Volinjskog okruga, žena je dobila navodne dokaze o “likvidaciji” muža, a nakon što joj je policija otkrila da je to bila tajna akcija, Ukrajinka je uhapšena.

Ona je trenutno u pritvoru i o njenoj daljoj sudbini odlučiće nadležno tužilaštvo i sudovi. (objektiv.rs)