“Volim drugu ženu i želim da napustim poroduci” – Sveštenik Andrej dao mudar odgovor…

Ispovijesti

“Volim drugu ženu i želim da napustim poroduci” – Sveštenik Andrej dao mudar odgovor…

Većina ljudi, čak oko 90 %, kada se ožene znaju da je to vječno. Spremni su da sve urade za svoju porodicu. Ništa im ne predstavlja problem i trude se oko svega.

Međutim, postoji i onih 10 %, koji su takođe oženjeni, ali nakon nekog vremena shvate da su zaljubljeni u drugu osobu. Od kada se zaljube, ne gledaju ni na porodicu, ni djecu. Spremni su napustiti sve, da bi ostvarili svoj cilj. Smatramo da je to, svakako, loša odluka. Zbog čega, pročitajte dalje u tekstu.

Prilikom napuštanja porodice, vi gubite svoju ličnost. To niste više vi. Smatrate da ćete sa drugom ženom dobiti bolji život, ali to je samo na početku ljubavne afere. Život je svagdje isti. U današnje vrijeme, postalo je moderno imati drugu ženu, djevojku.

Sa dosadašnjom ženom vam je sve postalo monotono i dosadno. Sa novom niste odgajali djecu, niste čuvali djecu, presvlačili ih, vodili u vrtić. Zbog toga, mislite da ćete sa novom ženom samo uživati u ljubavi i romansi. Smatrate da klasičnog života neće biti.

Međutim, to nikako nije moguće. Svačiji odnos se kad-tad pretvori u standardni svakodnevni život. Opet ćete se naći u situaciji iz koje ste upravo pobjegli. Psiholozi savjetujete da dobro razmislite. Zaštitite ono što imate. Ako imate probleme sa ženom, pronađite rješenje da ih rješite, porazgovarajte kao odrasli ljudi..piše Infpult

Kompromis sigurno postoji. Ukoliko dobijete želju za novom avanturom, obuzdajte tu želju, jer je to kratkotrajno. Sreća i ljubav su pored vas, samo trebate dobro vidjeti. Neki ustaljeni redoslijed je da prvo dolazi do zaljubljivanja, zatim odbacivanja, a potom razumijevanja i prave ljubavi.

U braku je potrebna borba. Borba obe strane. Kada nakon krize dođete do kompromisa, brak nećete moći prepoznati. Volite se zbog onoga što jeste, iz ljubavi postanite ono najljepše što možete da budete. (haber.ba)