DODALA JE SAMO 1 SASTOJAK I NJENO CVIJEĆE JE CVJETALO KAO LUDO: Kako ovu tajnu ranije nismo znali?

Zanimljivosti

DODALA JE SAMO 1 SASTOJAK I NJENO CVIJEĆE JE CVJETALO KAO LUDO: Kako ovu tajnu ranije nismo znali?

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati.

Kako pravilno pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

1. Praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, prije zalivanja, zemlja u saksiji posuti 1 kafenom kašikom šećera, ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 kafena kašika šećera na 1 čašu vode). Fikuse možete jednom mjesečno zalivati zaslađenom vodom. Na 1 litar vode uzima se 1 kafena kašika šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlijekom. To će doprinijeti sjaju i ljepoti biljke. Mlijeko je, inače, veoma korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricem mlijeko, direktno u stablo biljke.

2. Odličan efekat na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem

U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 kafenu kašiku ricinusovog ulja. Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini sa vodom, da ne bi opeklo korene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće. Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mjesečno.

3. Postoji jedan Čudo-rastvor za najbeznadežnije cvijeće

Sve, što je potrebno za ovaj rastvor, jeste voda i ljuske od jaja. Ljuske od jaja prelivaju se vodom, i ostavljaju 5-7 dana na sobnoj temperaturi. S vremena na vrijeme, treba promiješati. Nakon toga, ovim rastvorom zalivajte cvijeće.

4. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje rastvorom aspirina(andola)

Jednu tabletu od 300 mg treba rastvoriti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

5. Biljke možete zalivati sjledećim rastvorom:

Uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranljivi rastvor za zalivanje biljaka je spreman. Ako ste primijetili da vaše biljke počinju da venu iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti g*lim okom. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba saksije, i zalijte cveće. Nakon 2 dana, zamijenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati. Od sada ne morate zalivati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji se sadrže u sastavu smjese glave šibica, prodiru u zemljište i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju. (uspesnazena.com)