Oglasili se rođaci bračnog para koji je poginuo u stravičnoj nesreći: “Sneža i Milan su prvi put bez dece pošli u vikendicu i poginuli!”

Svijet

Oglasili se rođaci bračnog para koji je poginuo u stravičnoj nesreći: “Sneža i Milan su prvi put bez dece pošli u vikendicu i poginuli!”

Bračni par Snežana (53) i Milan Kljajić (48), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u petak uveče na Ibarskoj magistrali, kod Rušnja, kobne večeri pošli su u svoju vikendicu kako bi malo predahnuli, a to je, kako kažu njihovi rođaci, bio prvi put da su sami krenuli na vikend.

Put do vikendice u okolini Barajeva Milan i Snežana su, kako kažu rođaci, mogli i žmureći da pređu.

– Odlično su poznavali taj dio Ibarske jer su često odlazili na vikende. Uvijek su išli sa djecom, sa svojim psima ili sa Milanovom majkom. Međutim, kobne večeri su odlučili da odu sami. Kao da su nešto slutili – priča rođak i dodaje:

– Vozači su bili i jedno i drugo, ali je u petak za volanom bio Milan. Poginuli su na mjestu jer je na njih direktno naleteo kamiondžija iz Barajeva. Prešao je u suprotnu traku, u kojoj su bili Milan i Sneža. Milan je pokušao da izbegne kamion, ali nije uspio. Rođaci kažu da je smrt Kljajića velika tragedija za sve koji su ih pomagali, a ponajviše za njihovo četvoro djece.

– On je radio u Opštini Voždovac, a ona je držala kozmetički salon. Bavili su se i humanitarnim radom, hranili siromašne, pomagali bolesnima i bespomoćnima, a sada ih više nema. Širili su pozitivnu energiju i ljubav svuda oko sebe. Uvek su se držali za ruke, a tako su sad i otišli, zajedno – tužnim glasom priča rođak:

– Bili su u braku 13 godina, Snežana je prije Milana bila udata i iz tog braka ima troje odrasle djece. Prvi muž joj je odavno preminuo, ona je posle upoznala Milana i iz te ljubavi rodio im se sin. Inače, Milan je Snežinu djecu iz prvog braka voleo kao svoju. Rođaci ističu da su Kljajići djecu izveli na pravi put i da su na to bili ponosni.

– Dvije kćerke i dva sina su njihovo bogatstvo. Jedna kćerka je u Kini, gde je na master studijama, dok druga govori tri jezika i radi u jednoj ozbiljnoj firmi. Stariji sin je kuhar u prestižnom beogradskom restoranu. Sad je njima troma ostalo da podignu najmlađeg brata – pričaju rođaci.

Podsjetimo, policija je poslije nesreće uhapsila vozača kamiona N. L. (22) iz Barajeva.

– Sumnja se da je on prešao u suprotnu traku i udario u “škodu feliciju” u kojoj su bili supružnici. Od siline udarca “škoda” se prevrnula, a kamion je sletio s puta. Vatrogasci su morali da sjeku auto kako bi izvukli tijela nastradalog bračnog para – kaže izvor i dodaje da se sumnja da je N. L. zaspao za volanom.

– Međutim, postoji i priča da je imao alkohola u krvi, a možda i da je bio drogiran. Očekujemo da će istraga pokazati šta je od svega toga tačno – kaže izvor.

Rođaci kažu da je ovo praktično drugi put da Snežanino troje djece ostaje bez oca.

– Beskrajna tuga. Biološki otac im je odavno preminuo, a Milan im je bio drugi tata. Sada su ostali i bez njega. Još teže im pada to što ćerka iz Kine neće moći da im dođe na sahranu – kaže naš sagovornik.

Komšije Kljajića objašnjavaju da je njima uvijek bila puna kuća jer su bili jako druželjubivi.

– Njihov dom je uvijek bio pun ljubavi i sloge. Stalno im je neko dolazio. Nikada nisam vidjela da neko voli život kao Snežana. Ta žena je živela za porodicu, obožavala ih je. Sve su radili kako bi im pružili što lagodniji život – kaže komšinica. (novi.ba)