Tokom razvoda uveo je STROGA PRAVILA za ženu i decu: Zbog jednog od njih završio je pred sudom

Zanimljivosti

Tokom razvoda uveo je STROGA PRAVILA za ženu i decu: Zbog jednog od njih završio je pred sudom

Britanac Piter Koplend (66) naterao je svoju ženu i decu da se drže pet metara dalje od njega, a odredio im je i vremenske intervale u kojima mogu da koriste kuhinju.

Inženjer u penziji odlučio se na radikalne pozete nakon što se razveo od supruge Marije posle 33 godine braka.

Koplend je proglašen krivim za kontrolu i prisilno ponašanje, a takođe je i optužen za napad na njegovu sada već bivšu ženu nakon suđenja.

– Shvatamo da je ovo bio veoma težak period za sve uključene. Koplend je najpre poslao ženi poruku u kojoj su izneta pravila ponašanja i ona se sa svim tim složila kako bi izbegla dalje sukobe. Ovo nije praktičan i pragmatičan pristup razvodu, jer je Koplend bio nefleksibilan, a postao je i zastrašujuć i dominantan – navedeno je pred sudom.

Jedno od pravila takođe je bilo da deca treba da pokucaju na vrata pre ulaska, a njegova ćerka istakla je da je otac uveo pravilo udaljavanja najpre od dva metra, da bi ga potom preinačio u pet metara.

Optužen je takođe i zbog dvostrukog napada na bivšu suprugu u avgustu.

Koplend je pred sudom rekao da ga je njegova porodica “antagonizovala i isprovocirala”, nakon čega se odlučio na ove poteze.

Takođe je kazao da je svojevremeno radio u Saudijskoj Arabiji za platu od 5.000 funti mesečno, a njegova porodica ga navodno nije poštovala zbog toga, niti bi ga srdačno dočekali kada se vrati kući.

Koplend je oslobođen za napade na suprugu, dok će ostale tvrdnje o drstičnim merama i dalje morati da pravda i dokazuje, a za nekoliko dana ponovo će se pojaviti pred sudom. (objektiv.rs)