Četiri razloga zbog kojih ćete možda poželjeti staviti češnjak pod jastuk!

Zdravlje

Četiri razloga zbog kojih ćete možda poželjeti staviti češnjak pod jastuk!

ČEŠNJAK je oduvijek iznimno cijenjena namirnica. Mnogi mu pripisuju brojne zdravstvene koristi, pa rado ignoriraju njegov pomalo neugodan okus. No, jeste li znali da neki ljudi redovno drže češnjak ispod jastuka? Zanima vas zašto to rade?

Bright Side je izdvojio neke od stvari koje bi vam se navodno mogle dogoditi ako noću počnete stavljati ovu čarobnu biljku pod jastuk:

Mogao bi vam pomoći da se riješite začepljenog nosa – Vaš začepljeni nos mogao bi pronaći olakšanje u intenzivnoj aromi češnjaka. To je uglavnom zato što češnjak sadrži snažan antibiotik zvan alicin, koji polako isparava iz češnjaka i bori se protiv klica i infekcija. Alicin iz češnjaka vam pomaže u pročišćavanju dišnog sustava tako što otapa sluz. prenosi “Index“.

Mogao bi ojačati vaš imunološki sustav – Češnjak ima sposobnost uništavanja svih vrsta loših bakterija jer ima nevjerojatno snažna antibakterijska svojstva. Alicin blokira dvije skupine fermenata koji omogućavaju napredovanju zaraznih bakterija u ljudskom tijelu. Ako stavljanje češnjaka ispod jastuka postane vaša uobičajena praksa, vjerojatno ćete primijetiti osjećaj budnosti ujutro, ali i da ste rjeđe bolesni.

Mogao bi odbiti insekte – Ako ste se ikad probudili zbog višestrukih uboda komaraca, češnjak je definitivno ono što vam treba. On je toksičan za insekte, posebno komarce, i oni su toga svjesni. Zato se ove male životinje drže podalje od mirisa češnjaka. .

Može vam pomoći da bolje spavate – Češnjak je bogat vitaminom B1, za koji je poznato da pomaže u borbi protiv lošeg sna. Uz to, u češnjaku ima i puno vitamina B6, koji značajno pojačava lučenje melatonina. Ova prekrasna biljka pozitivno utječe na vaš živčani sustav i, na kraju, može vas umiriti i opustiti vam um. (haber.ba)