Nestao pre 20 godina, a telo otkriveno na NESTVARAN NAČIN: Kada ovo vidite, pažljivije ćete gledati mape

Zanimljivosti

Nestao pre 20 godina, a telo otkriveno na NESTVARAN NAČIN: Kada ovo vidite, pažljivije ćete gledati mape

Do tog momenta niko ništa nije znao o njemu

Posmrtni ostaci Vilijama Molda sa Floride pronađeni su u automobilu u jezeru, 20 godina nakon što je nestao.

Misterija je rešena kada je putem aplikacije Goole maps iz ptičje perspektive lociran potopljeni automobil u jezeru, u kom su se nalazili posmrtni ostaci Molda.

Vilijam Mold, koji je tada imao 40 godina, nestao je 8. novembra 1997. godine, ali policija nije mogla da nađe nikakve tragove koji bi doveli do njega.

Njegovi posmrtni ostaci, ipak, pronađeni su 2019. godine, a nešto nalik potopljenom automobilu u jezeru pronašao je menadžer za razvoj stanovanja koji je satelitski na Gugl mapama gledao to područje na kom bi trebalo da se gradi stambeni kompleks.

Kada se malo bolje zadubio u to što je video, odmah je alarmirao policiju, koja je kasnije utvrdila da je reč zaista o potopljenom automobilu u kojem su bili ostaci ljudskog tela. Kasnije je DNK analizama potvrđeno da je reč o nestalom Vilijamu.

Nedavni izveštaji tvrde da su ovi satelitski snimci dostupni na Google Earth-u još od 2007. godine, ali da niko nije obratio pažnju na oblik potopljenog automobila u jezeru.

– Zapanjujuće, vozilo je bilo jasno vidljivo na satelitskom snimku tog područja sa Google Earth-a od 2007. godine, ali očigledno ga niko nije primetio do 2019. godine, kada je geodeta ugledao automobil dok je gledao područje za izgradnju stanova putem ove aplikacije – navodi se na sajtu Čarli Project-a, onlajn baze koja prikuplja podatke o hladnim slučajevima u SAD.

Kako prenose mediji, Mold je poslednji put viđen 8. novembra 1997. u noćnom klubu, navodi se u izveštaju Nacionalnog sistema za nestale osobe.

Te večeri bio je u noćnom klubu, oko 21.30 je pozvao devojku i od tada mu se izgubio svaki trag. Veruje se da je u pripitom stanju tada izgubio kontrolu nad vozilom i automobilom sleteo u jezero. (objektiv.rs)