(VIDEO) Najbolje vježbe za leđa: Rade se samo 5 miunuta dnevno, uklanjaju bolove

Zdravlje

(VIDEO) Najbolje vježbe za leđa: Rade se samo 5 miunuta dnevno, uklanjaju bolove

Bolovi u leđima muče sve veći broj ljudi, ali srećom, postoji nekoliko vežbi koje će ih ukloniti. Ako su vam bolovi u leđima, naročito u donjem delu, dobro poznati, ove vežbe su kreirane baš za vas.

Oni mogu da poremete kvalitet života i uspore vas u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U slučaju ovih bolova, ne posežite za lekovima. Pronašli smo jednostavnije i sigurnije rešenje za ovaj problem. Donosimo vam 10 efikasnih i jednostavnoih vežbi koje je najbolje raditi 3 puta dnevno. Nakon 2 nedelje, bolovi bi trebali da budu ublaženi, a ako nastavite sa izvođenjem vežbi, nestaće zauvek.

Vežba 1

Sedite na pod i ispružite noge. Neka razmak između stopala bude od 5 do 10 cm. Urolano ćebe ili peškir stavite ispod kolena, a jastuk na noge. Gornji deo tela savijte ka nogama što više možete. U ovom položaju ostanite 5 minuta. Ovako ćete opustiti mišiće i ukloniti bol.

Vežba 2

Lezite na leđa, opružite celo telo, a ispod donjeg dela leđa stavite peškir ili ćebe. Ostanite u tom položaju 5 minuta. Osetićete kako se celo telo isteže, a bolovi postaju manjeg intenziteta.

Vežba 3

Sedite na pod i ispružite noge, dok vam je gornji deo tela uspravljen. Ispružite ruke i pokušajte da pipnete prste na nogama. Idite samo do granice bola. Ukoliko ne možete da dohvatite prste rukama, ne forsirajte telo. Ne biste smeli da osećate nikakvu nelagodu pri izvođenju ove vežbe.

Vežba 4

Svi delovi tela su povezani na neki način. Na telu postoje određene tačke, čijim pritiskanjem se eliminišu bolovi. Tačka koja uklanja bol u donjem delu leđa se nalazi iza kolena. Pritisnite ih lagano prstima na 2 do 3 minuta svakog dana i osetićete olakšanje vrlo brzo.

Vežba 5

Za ovu vežbu će vam biti potrebna teniska loptica, a nju ćete postaviti ispod zadnjice. U gornjem delu zadnjice nalazi se skup nerava koji prouzrokuju mnoge bolove, a opuštanjem nestaju sve nelagode. Teniska loptica će u ovom slučaju zameniti masažu.

U video prilogu pogledajte i ostale načine na koje možete da se oslobodite ovog neprijatnog bola: (zdravljeipriroda.com)