MRAVI LJETI PRAVE VELIKI PROBLEM, A OVAKO IH SE MOŽETE RIJEŠITI: Ovi proizvodi su spas, ODMAH ISPROBAJTE

MRAVI LJETI PRAVE VELIKI PROBLEM, A OVAKO IH SE MOŽETE RIJEŠITI: Ovi proizvodi su spas, ODMAH ISPROBAJTE

Ljeto je gotovo svim ljudima najljepše doba godine.

Uz toplo vrijeme dolaze i odlasci na plažu, roštiljanje s prijateljima te duži i ljepši dani. Iako postoje mnoge pozitivne stvari ljetnih dana, toplo vrijeme vodi i do izlaska različitih kukaca, uključujući i mrava, prenosi The Sun.

Nije čudno da vrtovi i kućanstva budu prepuni ovim dosadnim insektima, ali postoji lako rješenje za njih. U jednom videu podijeljenom na TikToku, jedna korisnica objasnila je kako ona koristi samo dva proizvod da bi se riješila mrava – med i boraks.

Smjesa ova dva proizvoda privlači mrave te ih zaustavlja da uđu u kuću ili se po njoj prošire. U svom videu pokazala je kako ona napravi smjesu ova dva proizvoda na jednom tanjuriću te ga ostavi izvan svoje kuće, kako bi u potpunosti spriječila ulazak mrava.

Nakon samo nekoliko minuta njezin tanjurić pun je mrava. Med je zapravo taj koji privlači mrave, sa svojom slatkoćom, dok je boraks, koji inače ima malu razinu toksičnosti za ljude i životinje, opasan za mrave te ih on ubija. Prema stručnjacima, boraks ulazi u njihov probavni sustav te ga remeti i eventualno ih ubije.

Mravi radnici pojest će boraks i odnijeti ga svojoj kraljici u mravinjak te ubiti cijelu svoju koloniju. Stoga nećete odmah vidjeti prestanak dolska mrava, ali ćete tijekom vremena primijetiti smanjenje njihovog broja. (novi.ba)

scroll to top