Potrošili sav novac za odmor sa sinom: Tamo prvo zatekli ZAUZET apartman, a nova vest ih je dotukla

Zanimljivosti

Potrošili sav novac za odmor sa sinom: Tamo prvo zatekli ZAUZET apartman, a nova vest ih je dotukla

Ništa gore nisu ove godine doživeli

Škotlanđani Nikola Valentino i njen partner Oliver Džons mesecima su živeli na ivici egzistencije kako bi sinu Deksteru priuštili zasluženi godišnji odmor koji su još zimus uplatili kada su cene bile povoljnije.

Ovaj par nije želeo da ide negde dalje na more, već u Kornvol, pa se odlučio da smeštaj bukira preko Airbnb stranice.

Tamo su pronašli idealni dvosobni apartman za koji su imali dovoljno novca, pa je dvonedeljno uživanje moglo da počne. Na kraju se ispostavilo da od odmaranja nema ništa.

– Prešli smo kolima više od 300 kilometara u avgustu da bismo došli na odredište. Šest meseci ranije uplatili smo aranžman, a sa vlasnikom apartmana komunikacija je bila korektna. Pritom smo i zbog pohvala koje je dobio rešili da idemo kod njega. Došavši na lice mesta, ostali smo bez reči. U našem apartmanu nalazila se druga porodica koja nam je odmah pokazala papire, odnosno dokaz da su isti apartman bukirali takođe mnogo pre dolaska. Došli su dan pre nas. Oliver i ja pogledali smo se u čudu. Potom smo pozvali vlasnika vile koji nije bio tu, niti se odazivao na pozive. Počeo je horor – kaže Nikola za Dejli rekord.

Kako vlasnika niko od njih tokom dana nije mogao da dobije, pred Nikolom i Oliverom postojala su dva rešenja – ili da pronađu na licu mesta drugi smeštaj, što bi značilo trošenje preostalog novca u džepu, predviđenog za sam odmor, ili da se vrate kući.

– Bilo koje od rešenja činilo nam se užasnim. Dekster je već bio na ivici strpljenja, vozili smo četiri sata do odrednice, krenuli u ranu zoru. U glavi mi se samo vrtela pomisao da smo morali da budemo oprezniji sa odlukom da krenemo, jer smo prethodnog dana poslali vlasniku tri poruke kako bi najavili da stižemo, a nijednom nam nije odgovorio. To je bio znak da nešto nije u redu. Nismo mogli da isteramo drugu porodicu, i ona je platila istu sumu za isti odmor. Otišli smo na plažu da probamo da se opustimo i sačekamo popodne da vidimo hoće li se čovek javiti ili pojaviti. To da iznajmimo drugi apartman na licu mesta nismo mogli jer je sve za nedelju dana koštalo oko 2.000 evra. Toliki novac nismo imali. Na kraju smo se istog popodneva vratili kući – priča Nikola.

Povratak kući ih je dotukao. Osećali su se jako loše, poniženo i poraženo.

– To da se potrefe dve porodice u istom apartmanu mogu da shvatim kao grešku, ali da vlasnika nema ni za lek, to ne. Sva sreća, posle nekoliko dana da nam je Airbnb refundirao sav novac. Vlasnik je kažnjen, dok smo u pismu od njih dobili informaciju da se i pre nekoliko meseci dogodila slična stvar u režiji istog čoveka. Tako da je valjda kažnjen ili izbačen sa stranice, ne znam tačno. Odlučili smo da ispričamo javno svoju priču kako bi drugi ljudi obratili pažnju da ne prođu kao mi. Komunikacija mora od prvog dana rezervacije da teče kako treba. Bilo gde da postoji zastoj, to vam je znak na vreme da se možda ipak predomislite za taj smeštaj – naglašava ova Škotlanđanka. (objektiv.rs)