MOJE VRŠNJAKINJE PRVI PUT POSTAJU MAJKE, A JA SAM VEĆ BAKA: Na ulici svi misle da joj je sin, brine kako će je unuk OSLOVLJAVATI!

Zanimljivosti

MOJE VRŠNJAKINJE PRVI PUT POSTAJU MAJKE, A JA SAM VEĆ BAKA: Na ulici svi misle da joj je sin, brine kako će je unuk OSLOVLJAVATI!

Rouzi Morant iz Edinburga postala je baka nakon što je njena ćerka tinejdžerka Morgan, koja sada ima 19 godina, prošle godine rodila bebu Roks.

Iako je majka dvoje dece uvek bila svesna da bi mogla da postane mlada baka nakon što je i sama rodila sa 16 godina, nikada nije očekivala da će se to desiti sa 34.

– Bila sam i srećna i tužna kad sam saznala da ću tako mlada postati baka – rekla je danas 35-godišnja Rouzi.

– Znala sam da ću uvek biti mlađa od većine baka i deka, ali nisam mislila da će se to dogoditi tako brzo – dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie Morant (@not_so_rosie)

– Bila sam prestrašena i nikako se nisam mogla da se pomirirm sa tim će me unuk oslovlajvati – objasnila je i dodala da “to tek treba odlučiti”.

Kaže da joj se svideo izraz “glammy” (“glamurozna”), ali da joj je ćerka zabranila da uči unuka da ju tako zove.

– Još mi nije prijatno da me se zove baka – kaže.

Objašnjava da kad je napolju sa Roksom i pazi na njega, da ljudi uvek pretpostavljaju da je on njena beba.

– Ali nisam potpuno iznenađena jer zašto bi, pobogu, mislili da sam njegova baka? – kaže Rosie.

– Iako sam bila nervozan zbog ćerkine trudnoće, sve je prošlo bez problema i srećna sam što mogu da preuzmem tako važnu ulogu u životu unuka – dodala je.

Rouzi, koja takođe ima 10-godišnjeg Logana, imala je 15 godina kada je otkrila da je trudna sa Morgan, a rodila ju je sa 16 godina.

Kaže da je bila šokirana kad je otkrila da je trudna jer trudnoća nije bila ni planirana ni očekivana. Nastavlja da nije znala šta da radi i da je imala malu podršku porodice.

– Bila sam u jako nezdravoj vezi koju sam prekinula pre nego što sam saznala da sam trudna. Ali, odlučila sam da zadržim dete i sama ga odgajam – objasnila je.

– Bilo je teško biti samohrana majka jer sam i sama bila tinejdžerka. Čak sam nastavila da idemu školu u kojoj je postojao razred sa mladim mamama u kojem je bilo i jaslica za bebe – prepričava svoje iskustvo.

– Kako je Morgan rasla razvile smo jako prisni i otvoreni odnos. Naš odnos je sličniji sestrinskom nego odnosu majke i kćeri. Puno puta smo razgovarale o njenom životu. Nije željela da napravi iste greške koje sam ja napravila, a o bebama nije bilo ni reči – rekla je Rouzi za britanski “Mirror”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie Morant (@not_so_rosie)

– Nisam bila oduševljena, ali drago mi je da je Morgan znala da može razgovarati sa mnom. Prošla sam kroz to pa sam znala kako ju trebam podržati – objasnila je.

– Biti mlada baka ima pozitivnu stranu jer sam još uvek u dobroj formi i aktivna te mogu da trčim za Roksom i pomažem joj. A i drago mi je da sam uključena u život svoeg unuka jer je moja ćerka još tako mlada. Želim da i dalje živi svoj život, a kad joj zatreba uvek sam tu da joj pomognem – rekla je.

– Ludo je što imam unuka dok neki moji prijatelji tek rađaju svoje prvo dete. Nije prošlo puno vremena otkad sam zadnji put imala bebu, pa se još uvek puno toga sećam – rekla je.

– Bilo je bizarno gledati Morgan kako postaje mama, ali je neverovatna. Ona je tako prirodna i nije nervozna ili nespretna kakve su prvi put većina mama – zaključuje.(kurir.rs)