Majka posle šest nedelja preminula od BOLA za umrlom ćerkom Marijanom: Pred smrt je izustila samo OVO

Svijet

Majka posle šest nedelja preminula od BOLA za umrlom ćerkom Marijanom: Pred smrt je izustila samo OVO

Užasna tragedija mogla se po jednoj stvari naslutiti

Velšanka Debi Džordž (57) preminula je od tuge samo šest nedelja pošto je izgubila jednu od dve ćerke, Marijanu Džordž (38).

Majka šestoro dece, Marijana Džordž umrla je 13. jula u teškoj depresiji i zbog fatalne kombinacije lekova, a njena smrt najviše je pogodila ionako mentalno ne baš jaku Debi.

Iako je druga ćerka Marlin pokušala da prethodnih nedelja vodi računa o majci, bol zbog gubitka Marijane bila je toliko jaka da je Debi i sama digla ruke od života “otišavši na drugi svet”, kako kaže Marlin.

– Bile su predivne žene, pune ljubavi i brige o potomstvu. Uživale smo Marijana i ja dok nas je mama podizala. Ipak, Marijana je posle selidbe u Vels sa decom i partnerom Krisom mentalno potpuno pala. Počela je da pije šaku lekova i povezanost sa sopstveno šestoro dece nije joj bilo dovoljno da pregura najteži period života. Gubitak Marijane uništio je majku. Nije se oporavila od šoka. Sedela je nedeljama sama u sobi, ne izlazeći ni napolje. Pred smrt mi je rekla da je bolje i da ne treba da brinem više za nju jer zna da će se izvući. Mislim da je time želela samo da me uteši, da mi lažnu nadu da bih joj dala prostor da sebi presudi. Preminula je 7. septembra u kući – kaže Marlin Džordž (35).

Mnogobrojna deca Marijane Džordž znaju šta se dogodilo. Na svu sreću, većina od šestoro još ni u školu nije krenula, pa ne shvataju samu šokantnost oba tragična događaja.

– Moje srce pati i plače, telo više ne osećam od tolike tuge i očaja. Mogu da zamislim kako će se Marijanina deca osećati kad porastu. Izgubila sam dve najbliže i najvrednije osobe u životu u razmaku od nekoliko nedelja. Sestra mi je bila dežurni šaljivdžija u kući, uvek je bila vedra i nasmejana. Sve dok se sa Krisom nije odselila u Vels. Ne znam šta se tamo događalo, ali to više nije bila ona. Koliko smo bile povezane govori i to da smo godinama stanovale jedna pored druge. Velsu se radovala zbog prirode i čistog vazduha, svežeg početka. Majka je bila povezanija sa Marijanom nego sa mnom. Prosto su bile sličnije. Plašila sam se da se posle sestrine smrti neće izvući – istakla je Marlin.

Njen partner je na GoFundme stranici pokrenuo skupljanje finansijskih sredstava za majčinu sahranu kao i pomoć Marijaninom partneru Krisu i deci. (objektiv.rs)