Život sam posvetila mužu, a on me je varao: Vidjela sam ŠTA priča o meni sa ljubavnicom i riješila, POTPUNO SE TRANSFORMIŠEM…

Svijet

Život sam posvetila mužu, a on me je varao: Vidjela sam ŠTA priča o meni sa ljubavnicom i riješila, POTPUNO SE TRANSFORMIŠEM…

Betsi Ajala iz Teksasa tek što je sa suprugom dobila ćerkicu, doživjela je strašan udarac. Na njegovom telefonu je, naime, pronašla poruke koje je razmjenjivao sa svojim ljubavnicom, inače koleginicom sa posla. To nije bilo najgore – poniženje je uslijedilo kada je vidjela da su joj se oboje stalno podsmijavali na račun viška kilograma.

To je bilo 2013. godine i u tom trenutku je Betsi imala 120 kilograma. Tek se, kaže, porodila i trudila se da se što pre otarasi viška koji je, kaže, imala cijeli život a u trudnoći se dodatno nagomilao.

– Sa njim sam bila od 17. godine i praktično sam ceo svoj život posvetila toj vezi i njemu. Za to vreme, on me je varao sa koleginicom a između sebe su me zvali debela krava i još milion pogrdnih naziva, i praktično sam bila uništena. Nisam znala šta da radim sa sobom. Bila sam gojazna, imala šestomjesečnu kćerkicu i cijeli život mi se raspadao pred očima – prisjeća se Betsi.

Prirodno, pala je u depresiju, ali nije dozvolila sebi da predugo očajava. Rešila je da preokrene svoj život. Za početak, izbacila je iz ishrane sve grickalice, i počela je da ide na Zumbu sa sestrama.

Kilogrami su se topili – svega dve godine kasnije, imala je 46 kilograma manje, i nastavila je da mršavi. U međuvremenu je zavolela zdravu ishranu i vježbanje i postala je i lični trener.

– Kada se sada osvrnem na cijelu situaciju, to što mi se desilo sa mužem zapravo je bilo prikriveni blagoslov jer je pitanje da li bih se inače natjerala na takvu transformaciju. Celog života sam se molila da mi se život promijeni i dobila sam priliku. Bila je bolna, ali odgovoreno mi je na molitvu i ja sam zgrabila tu šansu. Sada sam zahvalna na svemu što mi se dogodilo – kaže Betsi.

– Ranije nikad nisam htjela da se bavim sportom jer sam mislila da će mi se svi smejati zbog viška kilograma. Cijelog života, od osnovne škole, izložena sam uvredama zbog viška kilograma, a tješila sam se hranom. Riiješila sam da to mora da se promijeni, zbog mene ali i zbog kćerke. Na nju sam prenijela svo svoje znanje o zdravoj hrani i vježbanju. Htjela sam da bude ponosna na svoju mamu i da joj služim kao pozitivan primjer – zaključuje ona.

I kao što to obično biva, Betsi nije promijenila samo izgled, već i pogled na svet. Prošle godine se ponovo udala, a uskoro će po drugi put postati mama. Njena kćerkica će dobiti brata. (Novi.ba/Žena.rs)