Poznatom hirurgu lopovi UKRALI NAOČARE: Nije mogao da operiše, pa je morao da se odluči na ovaj korak

Svijet

Poznatom hirurgu lopovi UKRALI NAOČARE: Nije mogao da operiše, pa je morao da se odluči na ovaj korak

Na nove naočare moraće da čeka nekoliko nedelja

Poznati britanski kardiohirurg Stiven Runi prinuđen je otkaže operacije na šest sedmica jer su mu lopovi ukrali naočare koje su mu bile po meri.

On je, naime, nosio naočare sa specijalnim prilagođenim sočivima koja su mu “apsolutno neophodna” za izvođenje teških i preciznih zahvata na srcu.

Samo nekoliko kompanija širom sveta proizvodi takve naočare poznate kao lupe, a trebaće mu narednih nekoliko nedelja da ih ponovo nabavi.

Naočare su mu ukradene iz automobila koji je bio parkiran ispred bolnice Kraljice Elizabete u Birmingemu.

Lupe su toliko bile važne za njegov rad, da je čak i policija uputila neobičan apel lopovima da ih hitno vrate.

Da stvar bude još više besmislena, te naočare su isključivo namenjene Runiju i potpuno su bezvredne za lopove jer ne mogu da ih koriste pošto su rađene po jedinstvenim dimenzijama.

– Naočare su prilagođene za gospodina Runija i nikom više ne mogu koristiti. Samo nekoliko kompanija u svetu ih proizvodi, što znači da će biti potrebno oko šest nedelja da se dobije zamenski par. Za to vreme neće moći da izvodi operacije srca koje spašavaju živote. Naš prioritet je da se naočare vrate u bolnicu i apelujemo na ljude koji su ih otuđili da učine pravu stvar i vrate ih nazad – navodi se u saopštenju policije. (objektiv.rs)