Mislili su da je PIJANA i da zato otežano govori: Ubrzo su saznali nešto što je porodicu zavilo u crno

Svijet

Mislili su da je PIJANA i da zato otežano govori: Ubrzo su saznali nešto što je porodicu zavilo u crno

Alkohol ipak nije bio glavni uzrok smrti

Ejpril Skorer (16) iz Bakingemšira bila je sa prijateljima na jugu Francuske u kampu u kojem su svake godine letovali ona i njena porodica, kada joj je odjednom pozlilo.

Devojka je ubrzo preminula od nedijagnostikovanog srčanog oboljenja, presudio je mrtvozornik, dok je njena prijateljica neposredno pre tragedija mislila da je Ejpril bila “samo pijana” i da joj je samo trebalo da malo odspava, prenosi Dejli star.

U danu kada je preminula, zabavljala se sa prijateljima uživajući u bazenu i roštiljanju, a kasnije je popila nekoliko pića u baru dok je gledala fudbalsku utakmicu.

Odjednom joj je pozlilo, otežano je govorila i gubila je ravnotežu, što je njena prijateljica pripisala alkoholu.

– Njena prijateljica je napustila bar sa njom jer je imala sve veće poteškoće u govoru i nije mogla da hoda. Morala je da sedne na tridesetak metara od kampa i da povrati. U tom trenutku ih je patrolni automobil policije zatekao, a hitna pomoć je potom preuzeladevojku. Uprkos intervenciji, nisu mogli da je reanimiraju – rekao je mrtvozornik Nikolas Grem.

Iako se u prvi mah mislilo da je pod jakim dejstvom alkohola, toksikološkim analizama utvrđeno je da je imala vrlo niza procenat alkohola u krvi.

– Alkohol nije odigrao ključnu ulogu u njenoj smrti. U pitanju je neobjašnjiv srčani zastoj. To se dogodilo u večeri kada je malo popila, ali niko ne može da garantuje da joj se to ne bi desilo na nekom drugom mestu i da nije uzimala alkohol uopšte – zaključio je Grem. (objektiv.rs)