Mama je očekivala da će ukopati svoju tek rođenu bebu. 13 godina kasnije, doktori ne mogu vjerovati kako izgleda!

Zanimljivosti

Mama je očekivala da će ukopati svoju tek rođenu bebu. 13 godina kasnije, doktori ne mogu vjerovati kako izgleda!

Kenadie Jourdin-Bromley iz Ontaria je poput svake druge djevojčice, ide u školu, trenira, uživa u crtanju, prenosi Virealno.

Jedina stvar koja je razlikuje od drugih jeste što je visoka svega 99 cm. Po rođenju, u februaru 2003. godine, težila je samo jedan kilogram. Budući da joj je tada dijagnosticiran jedan oblik dvarfizma, bile su moguće teškoće u vezi sa mentalnim razvojem i digestivnim sistemom, te joj nisu predviđali dug život.

Njeni roditelji su bili očajni. Odmah po rođenju su je krstili, kako bi barem imala ime prije nego preseli na drugi svijet.

”Mislili smo da će preminuti kada je odvedemo kući”, izjavila je njena majka Brianne. No, dani su prolazili, a maleni djevojčica nije posustajala. Čvrsto je odlučila živjeti. To je bilo čudo.

14 godina poslije, Kenadie je iznenadila mnoge…

Njeni udovi su se normalno razvijali, ali je ipak imala nekih smetnji prilikom učenja. Uprkos svojoj visini, ona je sretna, pozitivna i mlada djevojčica.

Voli kuglanje sa prijateljima. Ima želju da nauči plivati i svi ok nje kaže da ima toliko energije koju prenosi na njih.

Pogledajte u videu detalje iz njenog života: (haber.ba)