ŽENE, PRIMIJETILE STE DLAKE PO LEĐIMA: Može biti u pitanju OVAJ POREMEĆAJ, evo kako da ih se riješite

Ljepota

ŽENE, PRIMIJETILE STE DLAKE PO LEĐIMA: Može biti u pitanju OVAJ POREMEĆAJ, evo kako da ih se riješite

Neki muškarci mogu imati dlakava leđa. Žene ponekad mogu imati i dlakava leđa. Uobičajeni standardi ljepote ili mode mogu stvoriti osjećaj da dlakava leđa nisu poželjna ili neprivlačna.

Kod muškaraca, dlakave ruke, prsa ili lica obično se smatraju privlačnijima od kose na leđima. Ovo može izvršiti pritisak na one s dlakavim leđima koji žele ukloniti dlaku. Ljepota je u oku promatrača, a mišljenje koje je najvažnije od svega je vaše.

Imati kosu na leđima može povećati tjelesnu toplinu i biti neugodno tijekom vrućeg vremena. Ali to ne predstavlja druge izazove ili zdravstvene probleme. Ako imate dlakava leđa, nema medicinske potrebe da se uklanja. Međutim, na vašem je izboru to učiniti iz udobnosti ili iz estetskih razloga.

Dlakavi leđa uzrokuju

U muškaraca je genetika najčešći uzrok dlakavih leđa. Određeni geni mogu učiniti muškarce osjetljivijim na učinke testosterona, muškog hormona koji potiče rast tjelesne dlake. To može učiniti da leđa bude prisutnija i gušća.

Dlakave leđa kod žena

Žene također mogu rasti dlake na leđima iz nekoliko razloga. To se često naziva hirzutizam, Najvjerojatniji uzroci toga u žena su:

hormonalna neravnoteža
Cushingov sindrom
poremećaji nadbubrežne žlijezde
sindroma policističnih jajnika
lijekovi

Ako ste žena i imate neželjenu kosu s leđa, razgovarajte s liječnikom o tim stanjima.

Hipertrihoze

I muškarci i žene mogu također doživjeti hipertrihozu, poremećaj koji uzrokuje pretjeran rast kose po cijelom tijelu, uključujući i na leđima.

Ovo je vrlo rijedak poremećaj i nije vjerojatan uzrok dlaka na leđima. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako mislite da imate hipertrihozu.

Uklanjanje ili mogućnosti liječenja neželjenih dlačica na leđima

Postoji puno opcija za uklanjanje i tretmana za ljude koji ne žele povratne dlačice, uključujući one koji je imaju hirzutizam.

Ako imate dlakava leđa, ne morate ih uklanjati. Navedeni tretmani su dobrovoljni i potrebni su samo ako ih se odlučite koristiti.

Brijanje

Brijači s ručkama dizajniranima za leđa dostupni su za kupnju putem interneta i u određenim trgovinama. To može biti jedan od najpovoljnijih načina uklanjanja dlačica s leđa.

Imajte na umu da će brijanje za najbolje rezultate morati redovito održavati. Obrijana kosa također se može osjećati ili izgledati kao da postaje tamnija i grublja sa svakim brijanjem.

Kreme za uklanjanje dlaka

Nazvane i depilacijskim kremama, djeluju isto kao i slični proizvodi za kosu na nogama i drugim tijelima. Cijena im je blizu cijene brijanja.

Nanesite kremu na leđa i ostavite pet minuta. Obrišite je za uklanjanje dlačica. Morat ćete ponovo nanositi kreme za uklanjanje dlačica otprilike jednom svakih nekoliko dana.

U usporedbi s brijanjem, ne postoji rizik od rezanja. S druge strane, neke kemikalije unutar depilacijskih krema ili losiona mogu imati oštre učinke na osjetljivu kožu.

Depilacija kod kuće

Depilacija voskom je još jedna opcija, a to raditi kod kuće može biti gotovo jednako pristupačno kao i brijanje i kreme. Depilacija waxing-a je da vam kosa na leđima neće tako brzo rasti, tako da ih nećete morati voskati toliko često kao brijanje ili kreme.

Depilacija leđa samostalno je teško. Trebat će vam pomoć da dođete do dlake na leđima uz pomoć prijatelja ili partnera. Također treba biti oprezan s voskom, jer može nadražiti folikule kose i povećati rizik od uraslih vlasi.

Depilacija voskom u salonu

Za one koji žele preskočiti vosak kod kuće, salonski voskovi su opcija. Imajte na umu da su jedna od skupljih opcija uklanjanja dlačica, a kreću se do 50 ili više dolara po sesiji.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka najskuplja je opcija za uklanjanje dlaka na leđima, ali pokazalo se da je najučinkovitije.

Svaki tretman može koštati blizu 300 dolara, Za većinu ljudi više sesija liječenja potrebni su da bi bili učinkoviti. Međutim, uspješno lasersko uklanjanje dlačica može mjesecima ili eventualno godinama u potpunosti odstupiti.

Ne radi ništa

Sretni ste s leđima? Nema potrebe da ga uklanjate.

Ostaviti ga da ostane i raste prirodno je najlakši i najpristupačniji način za rješavanje problema.

Trebate li posjetiti liječnika?

Povlačenje kose na sebi nije medicinsko pitanje. Kod muškaraca je to možda samo dio vašeg stasa. Za neke žene vlasništvo na leđima također je dio nečijeg prirodnog tijela. Međutim, to može biti znak osnovnog medicinskog stanja.

Razgovarajte sa liječnikom ako se vaša kosa na leđima tiče. Oni će vam pomoći utvrditi je li to povezano s medicinskim problemom.

Dno crta

Za većinu je vlasništvo na leđima potpuno prirodno. Ako želite ukloniti, ovisi o vama. Postoji mnogo mogućnosti, od pristupačnih, čestih tretmana do trajnijih i skupljih.

U nekim slučajevima vlasništvo na leđima može biti znak osnovnog zdravstvenog stanja, posebno za žene. Ako imate zabrinutosti, obratite se svom liječniku. (novi.ba)