DA LI IMATE OVAKVE VREĆICE ISPOD OČIJU: Evo na šta vas upozoravaju, evo šta odmah MORATE PRESTATI JESTI!

Zdravlje

DA LI IMATE OVAKVE VREĆICE ISPOD OČIJU: Evo na šta vas upozoravaju, evo šta odmah MORATE PRESTATI JESTI!

Naše tijelo je vrlo složen sustav, gdje je sve na neki način povezano. I zato kada nešto ne ide kako bi trebalo, šalje poruke drugim dijelovima tijela kao znak upozorenja.

U nastavku pogledajte nekoliko znakova upozorenja koje tijelo šalje:

1. Vodoravne linije na vratu

Žene u postmenopauzi proizvode manje estrogena nego što je potrebno njihovom tijelu kako bi održale izdržljivost kostiju. Duboke bore na vratu su jedan od zabrinjavajućih znakova da kosti postaju krhke i manje guste. To znači da je opasnost od prijeloma kostiju mnogo veća. Suplementi kalcija i vitamina D mogli bi biti vrlo dobra ideja za izbjegavanje osteoporoze.

Ove bore mogu vam također govoriti da biste trebali provjeriti rad svoje štitnjače.

2. AFTE

Najčešći razlozi za pojavu afte su pušenje, alergije, slučajno ugrizanje za jezik i upala. Međutim, ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas, možda vam nedostaje vitamina B12, željeza ili folata. Ovi se nedostaci ne razvijaju preko noći, već se progresivno razvijaju tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Neki drugi znakovi upozorenja mogu biti umor, vrtoglavica, nepravilan rad srca i slabost mišića. Ako imate sve to, morat ćete napraviti neke drastične promjene u svojoj prehrani i početi uzimati potrebne suplemente, piše brightside.

3. Ljuštenje noktiju

Najčešći razlozi ljuštenja noktiju i kutikule su nedostatak željeza i dehidracija. Ako se nedostatak željeza ne liječi na vrijeme, može dovesti do anemije, što također može dovesti do više zdravstvenih problema, poput bolova u prsima. Drugi razlozi za vaše loše nokte mogu biti vaša neaktivna štitnjača, bolest pluća ili čak bolest bubrega. Najbolji način za liječenje noktiju kod kuće je prehrana bogata željezom i hidratacija noktiju.

4. Ispucale pete

Ispucale pete mogu uzrokovati suha koža, hladno vrijeme ili ako stojite mnogo na nogama tokom dana.

Međutim, oni mogu biti pokazatelji ozbiljnijih problema, kao što su ekcem, hipotireoza i dijabetes. Pete možete tretirati tako da ih namočite u sapunici 20 minuta i istrljate. Zatim ćete morati nanijeti jaku hidratantnu kremu koja uključuje mliječnu kiselinu, ulje jojobe ili shea maslac.

5. Natekline ispod očiju

Ako nemate infekciju i niste alergični na ništa i još uvijek imate natečeno oko, onda je najčešći uzrok očit. Prekomjerna konzumacija soli dovodi do toga da više vode ostaje zarobljeno u vašem tijelu i licu, uključujući područje ispod očiju. Morat ćete smanjiti količinu soli koju konzumirate i možda povećati unos kalija. Neki drugi uzroci mogu biti Graveova bolest, začepljen suzni kanal, pušenje i nedovoljno spavanje.

Nakon što saznate izvor svog problema, morat ćete ga početi liječiti. Hladni oblozi, vrećice čaja i masaže lica neke su od najlakših stvari koje možete učiniti sami. Međutim, ako oteklina ne nestane bez obzira što učinite, morat ćete posjetiti liječnika.

 

(novi.ba)