Udala sam se za 25 GODINA STARIJEG MUŠKARCA i srećnija sam nego one koje su se udale za vršnjake iz OVOG RAZLOGA

Zanimljivosti

Udala sam se za 25 GODINA STARIJEG MUŠKARCA i srećnija sam nego one koje su se udale za vršnjake iz OVOG RAZLOGA

Dženifer radi u PR-u agenciji. Živi sa suprugom s kojim je od svoje 18. godine. U ispovesti za “Little Things” navela je pet razgova kako ju je brak sa 25 godina starijim muškarcem učinio boljom.

“U braku sam gotovo šest godina s muškarcem koji je 25 godina stariji od mene. Naša razlika u godinama može da utiče na naš muzički izbor, ali ni na koji način ne utiče na naše rasprave, lične ciljeve ili ljubav i divljenje jedno prema drugome. Imam 28 godina i ne mogu zamisliti vezu s nekim drugim osim sa svojim 53-godišnjim suprugom, kojem su u brojnim prilikama govorili da izgleda kao Bili Džoel.

Evo pet načina na koje me moj brak sa starijim muškarcem učinio boljom osobom…

1. Više slušam

Moj suprug imao je dosta divljih godina života pre mene (na primer, kad mu se kuća srušika dok je bio dete, proveo je ludo vreme u bendu, a tu je i tragična smrt njegove četvorogodišnje ćerke u požaru), pa sam naučila da postanem strpljiva i da slušam. Slušanje o životnim iskustvima svog supruga, i pozitivnim i negativnim, pomoglo mi je u donošenju ličnih odluka.

2. Otvorenija sam

Da, veze između mlađih žena i starijih muškaraca mnogo su češće nego obrnuto, ali to ih ne čini manje tabuima. Kad smo se Tom i ja prvi put sreli, imala sam samo 18 godina i bila sam krajnje nesigurna u svoju novu vezu. Sigurno nisam htela da me vršnjaci osuđuju, misleći da mi „moj partner može biti otac“, da je „čudan“ ili „odvratan“, niti da se pitam da li je moj dečko prošao krizu srednjih godina. Zausta sam naučila da se ponašam prema drugima onako kako bih želela da se ponašaju prema meni.

3. Partner me učinio mudrijom

Naša veza je polako napredovala od pogleda u stranu i intelektualnog razgovora za ručkom do dugih poljubaca i strastvenih zagrljaja tokom poslepodnova provedenih u krevetu. Za razliku od mlađih muškaraca, moje iskustvo sa suprugom više se odnosilo na nas dvoje nego samo na njega i njegove želje. Možda kao dobro vino, muškarci se s godinama takođe popravljaju.

4. Pomaže mi da uživam u trenutku

Suprug me stalno uči da uživam u trenutku u kojem se nalazim umesto da se usresređujem na budućnost. Današnje društvo se možda fokusira na postignuća i titule, ali zahvaljujući suprugu, taj način razmišljanja mi više ne odgovara. Podseća me da ne želim da protraćim život, jer ću za tren oka biti njegovih godina.

5. Naučila sam da sledim svoje srce

Uprkos tome što su nam drugi govorili da će nas razlika u godinama razdvojiti, moj suprug i ja smo oboje saznali da nas je tih 25 godina razlike zbližilo više nego što je bilo ko, uključujući nas, mogao da zamisli. Od početka smo znali da je naša ljubav prava i nismo dopuštali da bilo ko utiče na našu vezu. Shvatiš da moraž da živiš život za sebe je toliko važno, ali to često zaboravljamo. Moja me veza svaki dan suptilno podseća na tu istinu.

Veze s razlikama u godinama mogu biti strigmatizovane, ali moj stariji partner me naučio toliko toga o životu i ljubavi. Ako si u vezi s nekim ko je stariji od tebe, nemoj da odustaneš – naučišeć toliko toga, a tvoj život s partnerom biće vredan tvog vremena.” (zena.blic.rs)