Objavljena prognoza vremena do kraja novembra: U BiH stiže snijeg, a evo i kada!

Svijet

Objavljena prognoza vremena do kraja novembra: U BiH stiže snijeg, a evo i kada!

Djelimično smanjenje naoblake i blago povećanje temperature zraka očekuje se od petka, ali brzo nakon toga stižu i padavine. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu do kraja novembra u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice bit se pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni izgledna je slaba magla i niski oblaci.

Sredinom sedmice prognozira se i kiša, koja će prvo zahvatiti južna i jugozapadna područja, a zatim se proširiti i na ostale krajeve zemlje. Nešto izraženije padavine moguće su na jugu Hercegovine gdje može biti i kraćih pljuskova. Djelimično smanjenje naoblake i blago povećanje temperature zraka očekuje se od petka.

Više sunčanih intervala na jugu Hercegovine. Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od 3 do 8 celzija u Bosni, na jugu zemlje do 12. Najviše dnevne temperature između 8 i 13 u Bosni do 18 stepeni u Hercegovini.

U periodu od 22. novembra do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 1 i 6 stepeni u Bosni, do 8 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 9 stepeni u Bosni do 12 u Hercegovini. (Izvor: Oslobodjenje)