ISPUCALE VRHOVE POTOPITE U ČAŠU VODE: Ako ugledate ovo, ODMAH SE MORATE ŠIŠATI – kosa vam je uništena

Zanimljivosti

ISPUCALE VRHOVE POTOPITE U ČAŠU VODE: Ako ugledate ovo, ODMAH SE MORATE ŠIŠATI – kosa vam je uništena

Lijepa i njegovana kosa je ukras svake osobe, a posebno dama kojima je dobra frizura najbolji aksesoar. Koliko god da vodimo računa o njezi kose, redovno farbanje i feniranje su nekako neizbježni.

Iako nam frizura bude dobra, na kraju, od izloženosti brojnim termičkim i hemijskim procesima, kosa se oštetiti i često jedino šišanje može da pomogne. Frizeri su otkrili jednostavan trik kako da za samo nekoliko trenutaka provjerite u kom je stanju vaša kosa i da li je vrijeme za dobru njegu ili šišanje.

Prije nego što odete u salon vrlo jednostavno provjerite da li su vam makaze jedine preostale-stavite vrhove kose u čašu vode. Postoje dva scenarija: ako kosa pluta po površini to znači da je zdrava i da nema mjesta panici, a ukoliko potone vrijeme je da nešto preduzmete. Ako vam je kosa jako oštećena to možete vidjeti i bez sličnih trikova, ali zapamtite da je šišanje jedini spas. Možete da pokušate da suve krajeve zamaskire raznim uljima i serumima, ali kako bi kosa bila zdrava morate se odreći nekoliko centimetara dužine. (novi.ba)