OBJAVLJENA BRZA ZDRAVA DIJETA, KILOGRAM MANJE SEDMIČNO: Smršajte lako uz jelovnik poznatog ljekara, ovo je najbolja dijeta

Zdravlje

OBJAVLJENA BRZA ZDRAVA DIJETA, KILOGRAM MANJE SEDMIČNO: Smršajte lako uz jelovnik poznatog ljekara, ovo je najbolja dijeta

Gojaznost se sve više širi, a dijeta i jelovnika za mršavljenje kao da nikad nije bilo više nego sad.

Mnogi od njih nisu realistični ili su beskrajno komplikovani i zato nam je teško da ih se pridržavamo.

Dr Majkl Mozli je autor čuvene dijete Fast 800, a i sam je uspeo da se oslobodi viška kilograma pomoću ovog jelovnika. On je prilično fleksibilan, a sad je čuveni doktor napravio još jednu verziju – Very Fast 800.

“Ona podrazumeva da unosite u organizam između 800 i 1000 kalorija dnevno”, objašnjava dr Mozli. “Treba da imate dva do tri obroka dnevno, pri čemu vodite računa da ne sadrže previše ugljenih hidrata. Izbegavajte da bilo šta grickate između obroka.”

Ovakva dijeta može da se praktikuje i samo dve nedelje, ali i punih 12 nedelja – u zavisnosti od toga koliko želite da oslabite.

Najčešće se ljudi odluče da rasporede kalorije na dva obroka – prvi pojedu oko podneva, a drugi oko 19h kao neku vrstu obilnije, ali rane večere. Ako vam se čini da je Very Fast 800 previše restriktivna dijeta, njena standardna verzija je lakša. U njoj se samo dva dana nedeljno redukuje broj kalorija na 800, a pet dana se hranite po pravilima mediteranske ishrane.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)