Pokajala se što je rodila bebu: “Voljela bih da moj sin ne postoji, hoću svoj stari život”

Ispovijesti

Pokajala se što je rodila bebu: “Voljela bih da moj sin ne postoji, hoću svoj stari život”

Da bi se za majčinstvo i roditeljstvo trebalo odlučiti onda kada se za tu ulogu osećamo spremni, govori i primer jedene mame koja je na internetu podelila svoju priču kako se kaje što je rodila dete, jer joj je ono pormenilo život, prema njenim rečima, na gore.

– Mnogo mi je žao što imam bebu, ja nisam više ista osoba, svoja sam ljuska i volela bih da mogu da se vratim u vreme pre porođaja i da moj sin ne postoji – podelila je ova mama na sajtu “Mumsnet”.

Priznala je da joj je to što je postala majka “apsolutno uništila fizičko i mentalno zdravlje”. Objavu je podelila anonimno pod naslovom “Ako razmišljaš da imaš bebu, nemoj”.

Rekla je da svog sina voli, ali da je on onemogućava da živi kako hoće i ima sve što poželi.

– Nekada sam sam se osećala živo, bila sam zanimljiva, zabavna osoba sa sjajnim životom i hobijima, svrhom i ispunjenjem- rekla je ona.

Ova žena je priznala da bi kada bi mogla da bira odmah izabrala da se vrati us voj stari život, pre porođaja.

– Bila bih srećna kada bih mogla da pritisnem dugme i vratim se u vreme pre nego što je moj sin postojao, ali da ne znam da je on sada tu – rekla je ona.

– Toliko se kajem što sam dobila bebu i svim srcem i dušom žalim što sam tako nešto uradila – zaključila je ona.

U odgovoru na jedno od pitanja ispod njenog posta otkrila je da njen sin ima sedam meseci. Mnogi ljudi su komentarisali njenu objavu i izrazili zabrinutost zbog njenih misli, a jedna od opaski je bila:

– Žao mi je što se tako osećate.

Druga majka je u komentaru napisala:

– Majčinstvo je zastrašujuće. Dobro se sećam tog osećaja kao da ste zarobljeni.

Jedna žena je prokomentarisala:

– Tako sam se osećala kada su moja deca bili bebe. Mislim da prve tri do četiri godine mogu biti izuzetno teške u zavisnosti od prirode deteta.

Mama koja je podelila ispovest, posle komentara drugih žena, napisala je objavu u kojoj je priznala da se oseća manje usamljeno.

Otkrila je da je potražila pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje, ali da joj je on dao antidepresive od kojih se osećala još gore.

– Znam da bi se to verovatno rešilo da sam istrajala, ali uopšte nisam mogla da se nosim sa tim, pa sam prestala da uzimam lekove – napisala je.

Kao odgovor na njene komentare, pratioci su joj predložili razne stvari koje bi mogla da proba da uradi kako bi smanjila stres koje joj je majčinstvo donelo, uključujući više spavanja i poveravanje svojoj “drugoj polovini”.

Podelite sa nama u komentarima šta mislite o mami koja bi da se vrati u život pre rođenja bebe. (atraktiva.net)