Bezdušni POŠTAR gledao baku dok ZAPOMAŽE u snegu: Zbog ovog SNIMKA nema posao i mrzi ga cela zemlja

Zanimljivosti

Bezdušni POŠTAR gledao baku dok ZAPOMAŽE u snegu: Zbog ovog SNIMKA nema posao i mrzi ga cela zemlja

Neljudska reakcija izazvala je gnev javnosti koji je na kraju urodio plodom

Poštar iz Škotske Tomas Mekaferti (51) navukao je gnev svojih zemljaka nakon što je isplivao snimak u kome pušta staricu da leži u snegu ispred svoje kuće umesto da priđe dva koraka i da joj pomogne. On je konačno, čak 10 meseci nakon ovog skandala, otpušten tek pošto su po njemu osule paljbu kolege kao i drugi šokirani građani, piše Metro.

Na snimku iz Falkirka komšijske sigurnosne kamere koji je objavljen na Fejsbuk se vidi kako penzionerka Patriša Stjuart leži ispred vrata svoje kuće jer nije mogla sama da ustane nakon pada.

“Ne mogu da vam pomognem, umoran sam”, rekao je Mekaferti tada starici koja je zapomagala.

Njoj su srećom pomogli vozač kurirske službe i komšija koji su se kasnije pojavili.

Prašinu u javnosti podigla je Patrišina nećaka koja je uz tekst “Evo našeg poštara jutros. Moja ujna je pala i ležala na stazi u snegu! Iskreno nemam reči da opišem koliko je odvratno da se jedno ljudsko biće ponaša ovako prema drugom”

Uskedio je pritisak javnosti da Mejaferti bude otpušten, dok su njegove kolege tvrdile da je ukaljao ugled Kraljevske pošte.

Kako prenosi portal Metro završena je interna istraga povodom incidenta i objavljeno je zvanično izvinjenje. (objektiv.rs)