Mnoge žene ne znaju: Ovo je neočekivan simptom trudnoće

Zanimljivosti

Mnoge žene ne znaju: Ovo je neočekivan simptom trudnoće

Kada planirate trudnoću, tokom te dvije sedmice čekanja od ovulacije do testa postanete pravi detektiv. Stalno tražite simptome i provjeravate da li vas bole gr*di, ima li znakova implantacije, da li vam se jedu drugačiji ukusi. Postoje razni neobični simptomi koji mogu ukazivati na trudnoću, a mame sa Jutjuba su podelile svoja iskustva i otkrile jedan čudan simptom o kom niko ne govori!

“Podrhtavalo mi je oko kada sam nosila prvo i drugo dijete. Nisam mogla da pretpostavim da je to simptom, ali mi se u obje trudnoće desilo”, rekla je jedna mama, a u komentarima je još mnogo njih potvrdilo isto, iako niko nije očekivao.

“I meni je oko podrhtavalo, a uz to sam imala i vrlo pojačan sekret. Nakon nekoliko dana mi je test bio pozitivan.”

“Pitala sam se koji sam hranu pojela pa mi je toliko muka. Plakala sam mužu, a poslije dvije sekunde sam pjevala i igrala. Oko mi je drhtalo. Ukratko, bila sam trudna.”

“Mene je potpuno iznenadilo drhtanje oka. Pored toga, imala sam i implantacijsko kr,varenje dva dana.”

“I ja sam imala podrhtavanje oka. Možda imate manjak cinka. obratite pažnju na ishranu.”

“Podrhtavanje oka može značiti da imate manjak magnezijuma u trudnoći.”

“Tokom cijelog prvog trimestra mi je oko podrhtavalo. Postala sam toliko zaboravna, nije mi bilo jasno zašto. Tokom cijele trudnoće sam imala takozvani trudnički mozak.”

“Ja sam na poslu počela da osjećam jake grčeve i znala sam o čemu se radi i zašto se to javlja”.

“I meni je oko drhtalo. Znala sam da sam trudna jer sam počela da mrzim kisele krastavčiće. To je čudno jer ih inače obožavam. Odmah sam znala da sam trudna”. (novi.ba)