MNOGI MISLE DA JE OVO NAJZDRAVIJA UŽINA NA SVIJETU: Tijelo će vam biti ZAHVALNO

Zdravlje

MNOGI MISLE DA JE OVO NAJZDRAVIJA UŽINA NA SVIJETU: Tijelo će vam biti ZAHVALNO

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima

Pojedite ovo između obroka i sa zdravljem i kilažom nikad nećete imati problema.

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima.

Da ne bismo posezali za grickalicama i nezdravim izborima, svako od nas treba da ima 3 osnovna obroka i 2 užine. Ukoliko jedna od te dvije užine pude ova ovsena kaša sa dodatkom posebnog sastojaka, tijelo će vam biti zahvalno, a ujedno ćete i očistiti crijeva od toksina, pokrenuti metabolizam i smanjiti apetit.

Potrebni sastojci:

2 kašike pšeničnih pahuljica

1 kašičica mljevenog lana

1 kašičica susama

1 kašičica mljevenih badema

Malo suhog grožđa i brusnice

1 kašičica meda

Priprema:

Pahuljice prelijete sa vodom i stavite na ringlu. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobijete kašu, a nakon toga dodajte sve ostale sastojke i prelijete sa malo bademovog ili kokosovog mlijeka.

Evo zašto je ova užina toliko dobra:

Orašasti plodovi poboljšavaju rad srca, ali i povećavaju nivo serotonina, koji pomaže da se bolje nosimo sa depresijom i nervozom. Takođe su bogati vlaknima, bakrom, folatima i angininom. Anginin je aminokiselina važna u održavanju imuniteta.

Od voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da nas ono drži sitima između obroka.

Pšenica ima velika nutritivna svojstva i jedan je od najboljih izvora bjelančevina. (novi.ba)