Čula GLAS sina u KOMI, dok su mu gasili aparate: Niko nije verovao da je ovo moguće

Zanimljivosti

Čula GLAS sina u KOMI, dok su mu gasili aparate: Niko nije verovao da je ovo moguće

Tinejdžer je bio na ivici smrti, a onda majci priredio najlepši božićni poklon u njenom životu

Mladić iz Velike Britanije koga je nekoliko sati delilo od isključivanja sa aparata koji su ga držali u životu iznenada se probudio iz kome, prenosi Metro.

Lekari su strahovali od najgoreg kada je Bruklin Pikman (19), doživeo moždani udar nakon komplikovane 19-časovne operacije srčanog zaliska, koja je krenula naopako.

Tinejdžer se borio za život u bolnici u Birmingemu, a lekari su njegovoj, bolom skrhanoj majci Keli Norhol rekli da za njega nema nade.

Dok su se na Badnje veče spremali da “izvuku utikač”, specijalista je otkrio da još uvek postoji moždana aktivnost i zatražio je da se Bruklin podvrgne daljim testovima.

On se onda iznenada probudio i rekao mami “Volim te”.

– Bruklin je reagovao na majčin glas što je očigledno ukazivalo na aktivnost u mozgu i nekim čudom, na Badnje veče uspeo je da joj kaže da je voli – rekla je medijima prijateljica porodice Pikman Hejli-Džejn Roberts.

Ona dodaje da je to bio najbolji božićni poklon ikada.

Strastveni fudbaler, koji igra za klub Meliden, rođen je sa srčanom manom i podvrgnut je teškim operacijama na srcu dva puta u prvih 36 sati svog života.

Nakon pregleda prošle godine, rečeno mu je da mora na novu operaciju kako bi mu se ugradio mehanički ventil. Ali procedura je otkazana pet puta zbog nedostatka kreveta na intenzivnoj nezi.

Kada su doktori konačno operisali tinejdžera, došlo je do komplikacija koje su ga umalo koštale života„nije išlo po planu“.

Sada je Bruklinu potrebna transplantacija srca i pred njim je teška borba i veoma dug put do oporavka koji uključuje najmanje 12 meseci u bolnici.

Lekari su takođe upozorili njegovu porodicu da bi, ako doživi još jedan moždani udar, mogao da umre. (objektiv.rs)