RADILA JE TO BEZ IKAKVOG SRAMA: Ono što je ova SVEKRVA uradila RAZBESNEĆE VAS kao nikad do sad

Ispovijesti

RADILA JE TO BEZ IKAKVOG SRAMA: Ono što je ova SVEKRVA uradila RAZBESNEĆE VAS kao nikad do sad

Potpuno nepoštovanje…

Žena je poludela na svoju svekrvu nakon što je njenoj tromesečnoj ćerki samoinicijativno probušila uši.

“Porodica mog supruga i ja smo u prošlosti naišli na neke kulturološke prepreke. Pokušavam ih se kloniti, ali kad uključe moju decu (imam četvorogodišnjeg dečaka i tromesečnu kćer), ne mogu”, napisala je na jednoj društvenoj mreži.

Kako kaže, porodici njenog supruga bušenje ušiju je deo kulture i to se bebama većinom radi odmah po rođenju.

“Nisam se osećala dobro oko toga. Znala sam da se dete neće sećati i da je ta bol zanemariva, ali želela sam da ona sama jednog dana donese odluku želi li to učiniti ili ne. Da, rupe mogu zaceliti, ali radije bih da sama bira”, pojasnila je.

Rekla je svojoj svekrvi da želi da poštuje njen stav, a i suprug se složio. Mislila je da je to rešena stvar, a onda je tri meseca nakon porođaja, ostavila svekrvu s ćerkicom.

“Kad smo se vratili, uši moje bebe bile su probušene. Rekla mi je da je to napravila uz pomoć moje sestre. Radila je to svim bebama u porodici i to je za nju tradicija. Pobesnila sam. Osetila sam se napadnuto, uzela sam svoju decu i rekla joj da ide. Poludeo je i moj suprug, pa se ispred kuće svađao s njom, a onda je otišla”, prepričala je situaciju.

Od tog dana ne dopušta svekrvi da vidi unuke, a ljude je upitala je li pogrešila. Mnogi su poželeli da kažu svoj stav.

“To uopšte nije u redu. Nije da je detetu nalakirala nokte pa se šteta može popraviti. Napravila je rupe u ušima tvog deteta. Neoprostivo”, kaže jedna osoba.

“Deca su tvoja, ne njena. Ako ne može poštovati tuđe odluke, onda nije dobar izbor za čuvanje dece”, dodaje druga.

“Svekrva ti je radila iza leđa i ne bi trebala viđati decu ako ne može slediti jednostavne upute”, zaključuje treća. (espreso.co.rs)