Prokuvajte ljuske od belog luka u vodi i pijte na svaka 4 sata: Evo šta će se dogoditi s vašim telom

Zdravlje

Prokuvajte ljuske od belog luka u vodi i pijte na svaka 4 sata: Evo šta će se dogoditi s vašim telom

Ne bacajte ljuske od belog luka, mogu da budu veoma korisne

Da je beli luk veoma zdrav u svakom obliku, nije nikakva novost, ali verovatno niste znali da možete da iskoristite i ljuske.

Njih svi bacamo, ali i one su veoma korisne.

One mogu da pomognu kod raznih stanja kože, ublažavaju bore, a snažno deluju i protiv alergija i određenih zdravstvenih stanja.

Sve što je potrebno je da skupite ljuske belog luka. Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj tegli, pa kada je napunite napravite napitak od njih. Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mesec dana, a efekat će vas oduševiti.

Kako se priprema voda od ljuski belog luka?
Potrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske.

Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mesec dana. Videćete koliko će vam se koža prolepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti.

Koje lekovite supstance sadrži?
Ako uzmete komad ljuske belog luka i pogledate je pod mikroskopom, primetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni doktor Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima obolelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj lekara ovu supstancu preporučuje kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unose veće količine kvercetina u oganizam, imaju mnogo manji rizik od srčanog i moždanog udara, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (objektiv.rs)