Gledao ulice gradova na mapi, pa snimio ČOVEKA za kojim traga cela zemlja: Postao je junak cele zemlje

Svijet

Gledao ulice gradova na mapi, pa snimio ČOVEKA za kojim traga cela zemlja: Postao je junak cele zemlje

Uočio je serijskog ubicu na mapama

Korisnik Gugl mapa koji je istraživao ulice Amerike uočio je serijskog ubicu Izraela Kiza na snimku, snimljenom samo nekoliko godina pre njegovog hapšenja.

Kiz, koji je uhapšen zbog niza ubistava, pljački banaka, silo*anja, paljenja i nekrofilije, kasnije se ubio u svojoj ćeliji popravne ustanove Enkoridž.

Bivšeg specijalca američke vojske primetio je korisnik na Gugl mapama, koji je postavio jeziv snimak na Jutjub, na kom se vidi Kiz u blizini parkiranog kamiona.

Na snimku se vidi pomenuti begunac u radnoj odeći pored kamiona koji je vozio u Enkoridžu na Aljasci, a navodno je primećen na Gugl mapama samo mesec dana nakon što je počinio zločine.

Korisnici društvenih mreža bili su iznenađeni pronalaskom i identifikovali su kamion kao Kizov jer je na poleđini imao “poslovno ime”.

Samo mesec dana pre nego što je “skrinšot” napravljen, Kiz je počinio dva ubistva tako što je iznajmio automobil u Čikagu i odvezao se više od 1.000 milja dalje da bi pokupio “komplet za ubijanje” koji je tamo podmetnuo dve godine ranije.

Korisnici Redita otkrili su da je to Kiz kada je pozicioniranje kamere Gugl mapa pod pravim uglom pokazalo da su Kizovo ime i tadašnji telefonski broj bili na zadnjem delu kamiona.

Izrael Kiz bio je zaposlen u vojsci Sjedinjenih Država

Agenti FBI-ja otkrili su da možda nikada neće saznati koliko je Kiz žrtava naveo, ali dokazi koje je ostavio serijski ubica nakon njegovog samoubistva naveli su agente da veruju da ima ukupno 11 žrtava.

Dokazi su pokazali crtež od 11 lobanja i pentagrama, sa frazom “Mi smo jedno” ispisanom na dnu, za koju FBI veruje da je najbliži dokaz koji ukazuje na broj ubistava Kiza, samozvanog “obožavaoca” Teda Bandija. (objektiv.rs)