UMIVALA JE LICE PIVOM 7 DANA: Kad vidite šta joj se desilo s licem ODMAH ĆETE URADITI ISTO

Ljepota

UMIVALA JE LICE PIVOM 7 DANA: Kad vidite šta joj se desilo s licem ODMAH ĆETE URADITI ISTO

Da je mlijeko dobro za kožu, znala je i Kleopatra. Međutim, reklo bi se da je upotreba mlijeka u njezi zastarela, a sada su na snagu stupile nove bjuti navike. Tako je i jedna žena, umjesto mlijeka, odlučila da ispira svoje lice pivom nedjelju dana.

Ona nije jedina, jer su se ovom trendu priklonile mnoge žene, a razlog je i više nego dobar.

Žena je već nakon prvog dana umivanja pivom primetila promenu. Naime, nakon što je oprala lice i nežno ga obrisala peškirom, primijetila je da joj je koža znatno mekša.

Drugog dana je osjetila lagano peckanje na licu. Pripisala je to djelovanju piva na akne, koje je prije ovog eksperimenta imala na licu.

Trećeg dana promjena je bila još vidljivija. Njeno lice se znatno očistilo od akni s kojima se godinama borila. Pripisala je to antibakterijskim svojstvima ovog napitka.

Četvrtog dana je odlučila da doda i limunov sok, a ovu kombinaciju je koristila naredna tri dana. Osim što su joj se očistile pore i nestali mitiseri, posvjetlele su i tamnije mrlje koje je imala na licu.

Ona tvrdi da joj je koža sada mekša, “nahranjenija” i elastičnija, čime ovaj sedmodnevni eksperiment smatra veoma uspješnim.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)