“Ovo će biti naš poslednji susret”: Lekar MIRNO pogledao mladića koji ga je IZBO i rekao nešto šokantno

Svijet

“Ovo će biti naš poslednji susret”: Lekar MIRNO pogledao mladića koji ga je IZBO i rekao nešto šokantno

Čoveka je tinejdžer napao iz čista mira i umalo ga ubio, a onda je došao trenutak da se suoče u sudnici

Lekar iz Engleske koji je zamalo poginuo u zastrašujućem nasumičnom napadu nožem u svojoj kući na sudu je poželeo svom napadaču sve najbolje.

Dr Adama Taulera (53) je tinejdžer Čanz Maksimen (19) izbo devet puta iz čista mira, ali je on naglasio da bez obzira na to nije uznemiren ili ljut na njega. On podelio svoja osećanja u sredu, na dan kada je tinejdžer osuđen na doživotnu robiju, sa mogućnošću da ga uslovno puste iz zatvora posle 12 godina.

Lekaru je jedan ubod bio na samo 2 centimetra od srca, ali je on smireno zvao Hitnu pomoć dok je napadač nastavio da ga tuče na njegovim ulaznim vratima, saopšteno je na sudu, prenosi Miror.

U razgovoru za Bristol Live nakon suđenja, doktor je opisao bliski susret sa smrću.

– Živo se sećam da sam sedeo u svojoj kući, dok mi se disanje pogoršavalo. To je jedna od onih stvari gde pomislite – da li ja upravo gledam svoju smrt? – kazao je on novinarima.

Govoreći na sudu, dr Tauler je uputio iznenađujuće reči svom krvniku.

– Voleo bih da mogu da mahnem čarobnim štapićem i da poništim ono što nam se dogodilo – ali ne mogu, tako da moramo da nastavimo sa životom – poručio je on mladiću.

Onda je nastavio sa šokantnim izlaganjem.

– Ne znam kako je tebi. Pretpostavljam da će ovo biti naš poslednji susret, makar na duže vreme. Dakle, kako god se ovo završilo za tebe, a ostalo ti je još mnogo vremena da normalno živiš, srećno i sve najbolje tebi i tvojoj porodici – kazao je na kraju dr Tauler, osvrćući se na mogućnost da Maksimena puste ranije iz zatvora.

Inače, Maksimen je više puta izbo nožem dr Taulera nakon što mu je pokucao na vrata. Prethodno je osuđen i za ranjavanje jednog magacionera, a kod njega su našli dva noža. (objektiv.rs)