Majka ostavila dete u VRTIĆU, pa zatekla PRIZOR kakav niko ne bi poželeo ni neprijatelju

Svijet

Majka ostavila dete u VRTIĆU, pa zatekla PRIZOR kakav niko ne bi poželeo ni neprijatelju

Neshvatljiv propust i nemarnost osoblja

Dvogodišnja devojčica doživela je traume nakon što je ostala zaključana sama u obdaništu na Floridi, dok je osoblje otišli ​​kući nešto ranije tog dana i očigledno zaboravilo dete.

Ogorčena majka Stefani Martinez rekla je da je stigla u obdanište “KinderCare” u sredu oko 18:30 da bi zatekla zaključana vrata i njeno dete unutra, preneo je NBC6.

– Dete mi je ekstremno traumatizovano – kazala je Stefani o horor iskustvu.

Uplašena i zaprepašćena, Stefani je pozvala vatrogasce i hitnu pomoć, koji su odmah došli i “oslobodili” devojčicu omogućivši joj majčin zagrljaj utehe.

Osim što je dete pretrpelo blagi šok, ispostavilo se da nije bilo potrebe da ostaje u bolnici da dodatnim analizama.

Mama je rekla vlastima da nije dobila poziv iz vrtića da pokupi ćerku, a policija je saopštila da su poslednja dva zaposlena u obdaništu otišla oko 18:20, oko osam minuta pre nego što je majka stigla.

“KinderCare” vrtić je objavio saopštenje u kojem se navodi da istražuju incident.

– Ozbiljno shvatamo sve brige o bezbednosti dece i pridržavamo se određenog protokola kad god se pokrene ovakvo pitanje. Deo tog protokola uključuje obaveštavanje naših partnera u agencijama, poput državnih licenci i Službe za zaštitu dece, kao što smo uradili u ovom slučaju. Takođe smo stavili zaposlene koji su uključeni na administrativno odsustvo dok mi i naši partneri u agenciji dalje razmatramo problem – ssaopšteno je iz vrtića.

Služba za zaštitu dece i policija takođe su pokrenuli istragu o zastrašujućem slučaju.

Advokat porodice Mark Dikauden rekao je da majka planira da podnese tužbu protiv dnevnog centra.

– Ceo ovaj događaj je mogao da se izbegne da “KinderCare” nije napustio svoje obaveze i malo dete. Najveći problem je to što se niko iz obdaništa nije potrudio da se javi na telefon u ovoj vanrednoj situaciji, ne uspevaju da se izvine za svoje loše ponašanje i ne daju ništa osim lošeg izgovora za ono što se dogodilo – kazao je advokat. (objektiv.rs)