EVO KAKO DA SAMI UKLONITE SAV KAMENAC SA ZUBA: Napravite ovu smjesu i bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

Zdravlje

EVO KAKO DA SAMI UKLONITE SAV KAMENAC SA ZUBA: Napravite ovu smjesu i bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

Mnogi muku muče sa kamencom na zubima.

Zubni kamenac nastaje kada se na zubima često ostavljaju namirnice koje sadrže ugljene hidrate (šećer i skrob), kao što su mlijeko, bezalkoholni napici, suho grožđe, kolači ili slatkiši, piše Srbija Danas.

Bakterije koje nastanjuju usta bujaju usled takvih namirnica, a posledica toga je stvaranje kiselina. Nakon izvjesnog vremena, ove kiseline uništavaju zubnu gleđ i dovode do propadanja zuba.

Veoma je bitno voditi računa o adekvatnoj njezi zuba, a posebno prostora koji je između istih. Pored adekvatne četkice za zube, redovnog pranja, paste, bitan je i konac koji treba da znate pravilno da upotrebite.

Redovna posjeta stomatologu je takođe važna, ali za one koji se plaše, mogu probati domaću smjesu za skidanje kamenca.

Sastojci:

1 čaša tople vode
3 kašičice soda bikarbone
sok od jednog limuna
pola kašičice soli

Uputstvo

Pomiješajte sve sastojke zajedno i ispirajte usta svakog dana poslije pranja zuba.Skidanje kamenca sa zuba sodom bikarbonom nije moguće jednim tretmanom, pokušajte da primjenjujete ovu metodu nekoliko nedjelja i rezultatu će biti izvanredni.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)