REGENERATOR MOŽE OPORAVITI VAŠU KOSU: Ugrijte peškir pa uradite ovo, nikad nježnija i mekša neće biti

Zanimljivosti

REGENERATOR MOŽE OPORAVITI VAŠU KOSU: Ugrijte peškir pa uradite ovo, nikad nježnija i mekša neće biti

Svakoga dana imate previše obaveza i ne stižete da se posvetite kosi? Ako je to slučaj, ne treba da se čudite ako je izgubila sjaj i počela da opada.

Ako želite da što pre vratite kosi gustinu i volumen, a da vlasi budu blistave i glatke, iskoristite vreme koje potrošite u pranju i nezi da joj pružite maksimum. To će za vas značiti samo desetak minuta više, a kosi će doneti mnogo.

Posle pranja i ispiranja kose, istrljajte je nežno frotirom, pa nanesite balsam u debljem sloju. Peškir (ili – još bolje – frotirski turban) skvasite i iscedite, a zatim ga presavijte da bude što manji i stavite u mikrotalasnu pećnicu. Uključite je na dva minuta, a kad se program završi, izvadite topao peškir. Omotajte ga oko glave i napravite turban, pa ostavite da regenerator deluje desetak minuta. Isperite i stilizujte kosu po želji. Pogledajte kakav efekat ima ovaj tretman na kosi!

Topao peškir se može koristiti i pre pranja kose. Napravite mešavinu kvalitetnih ulja – bademovog, ricinusovog i kokosovog, dodajte kapsulu vitamina E, pa nanesite na vlasi i umotajte glavu toplim peškirom. Ostavite da deluje bar pola sata i zatim operite kosu.

Toplota peškira pomaže da se otvore folikule na koži glave i tako hranljivi sastojci bolje deluju. Ovakvim tretmanima možete sprečiti i opadanje kose, a vlasi će biti zdrave i sjajne. (novi.ba)